реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

The Telegraph про Курський наступ

Українські війська швидко зайняли 350 квадратних кілометрів російської території і взяли десятки полонених. Це більше, ніж за весь контрнаступ влітку 2023 року, стверджує The Telegraph.

Видання вказує кілька основних цілей операції:

Перша – відволікання російських сил від наступальних операцій на Донеччині. Оскільки перспектива значних успіхів у Харкові – віддалена, Росія може перенаправити ще більше призовників на Донеччину в найближчі тижні. Курська наступальна операція України ускладнює цей процес.

Другий – сіяти розбрат всередині Росії. Після того, як на початку 2023 року Росія відновила незначні наступальні дії, проукраїнські російські партизани періодично здійснювали вторгнення на російську територію.

Третій – просунути угоду про обмін територіями під час майбутніх переговорів. Джерела свідчать, що Зеленський обмірковував окупацію російських сіл як засіб впливу на Москву.

The Telegraph стверджує: наступ на Курськ свідчить, що Росія не винесла уроків з захоплення Ростова ПВК “Вагнер” у червні 2023 року. Окрім погроз знищення України та використання ядерної зброї, Росія не дала значущої відповіді на Курський наступ. З прибуттям винищувачів F-16 у Путіна з’явилося багато причин для занепокоєння.

Що передувало?

Вранці 6 серпня низка російський “Z-пабліків” почали повідомляти про прорив кордону у Курській області. Т.в.о. губернатора Курської області Олексій Смірнов, своєю чергою, запевняв, що російські прикордонники відбили наступ.

Та вже згодом у російському Міноборони визнали прорив кордону. За їхніми даними, до РФ увійшли близько 300 українських бійців з танками та ББМ.

МО РФ звинуватило 22-гу механізовану бригаду ЗСУ у нападі на Курську область. Пресслужба бригади наразі не коментує ситуацію. Генштаб ЗСУ, Легіон “Свобода Росії” поки що теж нічого не повідомляють.

Вже надвечір 6 серпня стало відомо, що російська влада евакуювала 90% жителів усіх чотирьох населених пунктів Свердликівської сільради Суджанського району Курської області РФ.

Станом на 7 серпня у Курській області тривають бої. Зокрема телеграм-канал Astra з посиланням на російських воєнкорів та місцевих жителів пише, що ЗСУ просуваються углиб області, а з евакуацією цивільних виникли проблеми.

У деяких “Z-пабліках” скаржаться, мовляв, ЗСУ взяли під контроль одну з найбільших газорозподільних станцій в Європі. Щобільше, вони пишуть, що російське командування ухвалило рішення “здати” місто Суджа. Окрім цього, окупанти пишуть, що до Курської АЕС залишилось “пів дороги”.

Варто зауважити, що українські військові структури ніяк не коментують події у Курській області РФ.Букви



Теги:ЗСУ, широка війна, Курський наступ


Читайте також






Коментарі (0)
avatar