реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Тетяну Таїрову вигнали з університету за українські дослідження

Про звільнення з Санкт- Петербурзького університету повідомила Тетяна Таїрова - докторка історичних наук, професорка кафедри народів СНД, відома дослідниця історії України. Не так давно вона представляла у Батурині свій художній твір про гетьмана Івана Мазепу, який має стати основою для художнього пригодницького фільму.

Звільнена Тетяна Таїрова після 19 років роботи в університеті, після отримання найпрестижнішої в університеті премії - за наукові роботи.

Хоча, чесно кажучи, це й так дивно, як вона там досі протрималася - адже є авторкою позитивної книги про гетьмана Мазепу та ще й у знаменитій серії "Жизнь замечательных людей", відкривачам Батуринського архіву, вивезеного росіянами перед спаленням Батурина військами Меншикова, авторкою численних праць про Україну, які ніяким чином не вписуються в концепцію "русского мира".

Зрештою, Тетяна Таїрова після початку широкомасштабного нападу Росії на Україну публічно висловила своє співчуття українцям і навіть вибачилася за дії своєї країни. Ну і, вишенька на торті для переслідувачів - вона нагороджена орденом княгині Ольги та й нагороду вручав Президент Віктор Ющенко. Ну, як це все могла далі терпіти російська машина влади - машина брехні, агресії і підлості?!

Ось що вона писала: "Для мене те, що відбувається – це особиста трагедія. Не тільки тому, що останні 30 років я займаюся дослідженням історії України і в мене дуже багато друзів по всій Україні. Але й тому, що мені дуже соромно, що я – росіянка".

"Мені дуже соромно за мою батьківщину. Колись ми дуже раділи Росією Собчака та Єльцина, демократичній. Коли ми вперше піднімали триколор – ми справді мріяли, що це буде нова демократична Росія.

Як сталося, що імперські мрії і те, що Ленін колись називав "великодержавним шовінізмом", трансформувалося у фашизм?

Ми про це багато дискутуватимемо, писатимемо багато книг. Потім у майбутньому. Після перемоги. Після вашої перемоги.

"Я не сумніваюся, що з Україною все буде дуже добре. Що це буде величезна, потужна європейська держава. А от із майбутнім Росії все буде набагато трагічніше"

"Винними є всі росіяни. І перш за все - журналісти. Винні й ті сотні тисяч, мільйони українців, які живуть у Росії та мовчать. Наприклад, українські зірки".

"Я впевнена, що ви переможете. Що козацький дух живе. Слава Україні!"

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Тетяна Таїрова, Гетьман Мазепа, Василь Чепурний, Батурин, широка війна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar