реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Тернопільська облрада зробила те, що не захотіла робити Чернігівська

20 серпня на сесії Тернопільської обласної ради прийнято звернення до Президента України, Верховної Ради України та прем’єр міністра України щодо встановлення на законодавчому рівні мораторію на підвищення цін на газ та електроенергію.Про це ZAXID.NET повідомили у Тернопільській обласній раді.Zaхіd.net

Надаємо текст звернення повністю:

«Ми, депутати Тернопільської обласної ради, обурені черговими рішеннями Кабінету Міністрів України та Національної комісії регулювання електроенергетики щодо необґрунтованого збільшення цін на природний газ для населення та суб’єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, на 50% з 1 серпня 2010 року.

Вважаємо, що постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 616, якою знято мораторій на підвищення цін на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання, для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію, а також роздрібні ціни на природний газ для потреб населення є такою, що не відповідає Рішенню Ради національної безпеки і оборони «Про невідкладні заходи з посилення фінансово-бюджетної дисципліни та мінімізації негативного впливу світової фінансової кризи на економіку України», не має жодних економічних обґрунтованих підстав і фактично призведе до ще більшого зубожіння народу України, поставивши його на межу виживання.

Постанови Національної комісії регулювання електроенергетики від 13 липня 2010 року № 812 та № 813 грубо порушують Закон України «Про Державну програму економічного і соціального розвитку України на 2010 рік» і не відповідають суті основних антикризових заходів та пріоритетам соціально-економічної політики на 2010 рік, визначених Верховною Радою України.

50-відсоткове підвищення ціни на газ з 1 серпня 2010 року, як лакмусовий папірець, показало політику подвійних стандартів, яка ведеться Урядом: багатим – збільшення статків, бідним – подальше зубожіння. Адже газ подорожчає лише для простих українців, але аж ніяк не для великих підприємств.

В умовах нинішньої економічної розрухи, безробіття, соціальної незахищеності підвищувати ціну на газ на 50 відсотків – це злочин проти українців, більшість із яких уже й так ледь животіє. І не слід прикриватися вимогою Міжнародного валютного фонду підвищити ціну на газ в обмін на чергову позику. Адже й ця позика не допоможе розв’язати проблем, які виникли в українській економіці .

Тому вимагаємо скасування постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2010 року № 616 та постанов Національної комісії регулювання електроенергетики від 13 липня 2010 року № 812 і № 813 та встановлення мораторію на підвищення роздрібних цін на природний газ для населення, установ та організацій, що фінансуються з державного і місцевих бюджетів, для суб'єктів господарювання, які виробляють теплову енергію».

Нагадаємо, 12 серпня на сесії Рівненської обласної ради депутати прийняли звернення до Президента України, Кабінету міністрів України, Національної комісії регулювання електроенергетики України, у якому поставлено вимогу не підвищувати ціну на газ. Чернігівська обласна рада відмовилася розглядати це питання, а єдиною організацією, яка пікетувала сесію обласної ради з вимогою розглянути питання мораторію, була громадська ініціатива "Оновлення країни".




Теги:Тернопіль, НКРЕ, Чернігівська облрада, Оновлення країни, ціна на газ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar