реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Тарас Рондзістий: "Джура" має бути в кожній школі!

На обласному семінарі з військово- патріотичного виховання, що проходить на базі центру "Юний турист" під Количівкою, сьогодні виступали і заступник начальника департаменту освіти і науки Микола Конопацький, і начальник департаменту молоді і спорту Ніна Лемеш, і радник міністра освіти та науки Тарас Рондзістий, і військовий комісар Чернігівської області Олександр Криворучко, і радник голови обласної державної адміністрації Василь Чепурний.

Темою обговорення педагогів з усіх районів області стало виховання патріотів України, які вмітимуть захищати нашу державу. Всі сходилися на тому, що без патріотичного виховання сама шкільна освіта мало чого варта. І як зауважив Микола Конопацький, народознавчі світлиці та вдягання дітей у шаровари не прижилося. Зараз треба виховувати на прикладі учасників АТО. Виховувати саме патріотів не загальнолюдських якихось абстрактних інтересів, а українських, національних.

Радник міністра освіти і науки Тарас Рондзістий переконаний - і в цьому його підтримують нормативні документи - що саме гра "Джура" повинна стати основою виховання патріотизму в школах.

"Я не можу зрозуміти, коли викладач 23 років ухиляється від призову в армію, - обурювався військовий комісар Олександр Криворучко. - Чому він навчить своїх учнів?!". Військовий комісар поділився конкретними планами та пропозиціями як повернути в школи престиж вивчення оборонної військової стратегії.

Історична пам'ять і декомунізація - необхідні елементи виховної роботи - переконував радник голови обласної державної адміністрації Василь Чепурний. Робив це він на прикладі Батурина - заштатного містечка на початку 90-х років, яке стало сьогодні місцем паломництва 200 тисяч екскурсантів щороку завдяки, не в останню чергу, "Просвіті" та Руху, які там започаткували козацьке свято походами "Дзвін -90" та "Козацькими шляхами". Сьогодні ж, як переконаний Василь Чепурний, перемогти можна подолавши нав'язані нам російські імперські та радянські міфи.



Теги:Василь Чепурний, виховання патріотизму, чернігівська Просвіта, джура, Тарас Рондзістий


Читайте також



Коментарі (0)
avatar