реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Так пускали чи ні обласну владу в московський монастир?

"Обласну владу не пустили у Новгороді-Сіверському до музею-заповідника «Слово о полку Ігоревім»: правда чи плітки?" - написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук рухівець Борис Домобцький.

І далі він пише: "Враховуючи, що у ФБ присутні всі посадовці Новгород-Сіверської влади, хочеться почути об'єктивне роз'яснення ситуації, яка, начебто, за свідченням міської спільноти, відбулась 23 серпня 2017 року під час спроби офіційних осіб Чернігівської влади на запрошення районної влади здійснити екскурсію до історико-культурного заповідника «Слово о полку Ігоревім»!?

Як йдеться у змісті сьогоднішніх полудневих переказів всезнаючих містян, на підході до надвратної брами Спасо-Преображенського монастиря, на території якого розміщені історичні об’єкти музею-заповідника, ворота виявились блокованими монастирською братією та священиками, які ще мить тому готувалися з короваєм та квітами зустрічати обласне очільництво.Кажуть, що невинними жертвами обставин виявились і керівники музейної установи, які готувались прийняти гостей і провести екскурсію!

У розлогій інформації знавців міських сенсацій йдеться й про те, що священицтво московської церкви готувалось не тільки зустріти обласних достойників у супроводі місцевого чиновництва, а й відслужити молебень біля меморіального знаку загиблим воїнам на московсько-українській війні!? Але, після від’їзду повноважних осіб з Чернігова до Новгорода-Сіверського до монастирського керівництва надійшов дзвоник з владних кабінетів області про перебування у складі офіційної делегації владики Євстратія, архієпископа Чернігівського і Ніжинського УПЦ КП!!! Ось тут і відбулось!

Тож виходить, що найкращим аргументом подальшого розвитку подій стала,а йдеться у розмовах саме про таке, термінова домовленість священицтва з новгород-сіверськими відповідальними особами про недопущення обласної влади (за присутності владики Євстратія!) за монастирські ворота!!!

Словом, є потреба, щоб достойники районної влади роз’яснили, що ж таки справді відбулось у площині згаданого і хто господар у цьому домі на Українській Землі? Адже, як доводить практика-«диму без вогню не буває».

Архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій (Зоря) прореагував на це так: " Знаю я, що відвідування музею раніше планувалося, але у зв'язку з представленням нового його керівництва, яке мало бути призначене на сесії обласної ради, яка засідала напередодні. Проте рада рішення не прийняла, тому і привід керівництву відвідувати музей був відсутній - адже дивно б виглядало, коли гостей зустрічав би керівник, якого вчора пропонували змінити.

У жодних розмовах про заплановане відвідування музею ніхто не говорив - екскурсія до нього була передбачена лише для дітей, які отримали цього дня паспорти. А керівники, в т.ч. і я, пішли на обід до готелю, який стоїть неподалік".

Відома чернігівьска журналіста Тетяна Миргородська, яка висвітлює подібні події за участі влади, відреагувала на повідомлення Бориса Домоцького коротко: "Правда!".

В усякому разі ненормальним є те, що монастир належить УПЦ Московського патріархату - моанстир, у якому архімандрит Євстафій пальмовський мріяв про автокефалію Українсько- Білоруської Церкви, у якому жив непримиренний противник московської церкви архієпископ Варлаам (Шишацький), де жив святий поборник проти московської окупації митрополит Арсеній (Мацієвич).

Василь ЧЕПУРНИЙ






Теги:Чернігівська єпархія, Євстратій, Борис Домоцький, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar