реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

На півночі Чернігівщини поминали героїв Майдану

У ці дні Україна прощалась з учасниками жорстокого протистояння на Майдані у Києві, вбитими на барикадах вулиці Грушевського Сергієм Нігояном з Дніпропетровської області, Романом Сеником зі Львівщини та Михайлом Жизневським з Білорусі.

Нігояна ховали вдома, у батьків, Жизневського відспівували у Михайлівському соборі у столиці. У понеділок-вівторок тіло хлопця, якому сьогодні б виповнилося 26 років, повезуть на батьківщину у Білорусь. Тіло Романа упокоїлось на цвинтарі рідного села Наконечне.

Міліція досі не знайшли підозрюваних та не порушила справу про вбивство.

Разом з іншими містами та селами України віруючі християни Новгород-Сіверщини молилися за невинно убієнних чоловіків, які боронили твердиню української свободи у центрі столиці.

У козацькому селі Ларинівці, що стоїть серед лісів та ланів Новгород-Сіверського Полісся, у місцевому Свято-Покровському старому дерев’яному храмі громада на чолі з отцем В’ячеславом Павленком, благочинним Новгород-Сіверського округу церков УПЦ КП, молились за душі невинно убієнних Героїв. Панотець з благословення Високопреосвященнішого владики Чернігівського і Ніжинського Євстратія відслужив заупокійну панахиду.

Попри 30-градусний мороз селяни прийшли до храму Божого, щоб у молитовному єднанні зі своїм молодим настоятелем віддати належне мужнім захисникам, які склали голови від пострілів спецназівців.

Борис ДОМОЦЬКИЙНа варті українства



Теги:Чернігівська єпархія, Ларинівка, Борис Домоцький, герої України, Новгород- Сіверський


Читайте також



Коментарі (0)
avatar