реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

"Свободівець" Міщенко не дасть говорити Леву Мірімському

Народний депутат України від партії «Свобода» Андрій Міщенко ще недавно був головою обласної парторганізації на Чернігівщині. Нині він очолює дніпропетровських «свободівців». Але в Чернігів приїхав зустрітися з молодими політологами та дати інтерв’ю «Сіверщині», з якою він давно у дружніх взаєминах.

Тож перше питання стосувалося вражень від Січеславщини, де, як нам здається, досі бояться слова «націоналіст».
Андрій Міщенко:

— Я мав море задоволення від виборчої кампанії в тих краях. Бо там такими матюками криють владу Януковича, що вам і не снилося… Інша річ, що місцеві фірми, як дідько ладана, боялися нашої реклами — і білборди зрізали, і заклеювали. Але за 10 днів перед виборами наші активісти розповсюдили мільйон газет. Спостерігачами були всі місцеві — 800 дільниць із 1500! А в малих селах, куди ми не могли дійти, влада показувала результат, що наче все село голосує за регіоналів…

— Але я не можу збагнути, як майже половина моїх співвітчизників здуру голосує за регіоналів і комуністів…
— Не забувайте, що на Донбасі майже 600 тисяч виборців просто не прийшли голосувати. Це теж показник. А я розповім, чому на Дніпропетровщині за «Свободу» голосували, наприклад, євреї. Мені один керівник суто єврейської компанії говорив: «Більше 15 відсотків націоналісти не візьмуть, але тріщину донецьким дадуть!» Голосували за нас і вдумливі росіяни, які не можуть сприйняти Колесниченка захисником своїх інтересів.

— Ви почали свою роботу у Верховній Раді пилянням паркану, вигнанням «тушок», але таких ексцентричних заходів вистачить максимум на три місяці. А що далі?
— Ми не прийшли у Верховну Раду тішити людей. Ми прийшли зламати традиції беззаконня, які насаджувалися у нас більше 20 років. І в перші дні нам багато вдалося. Наприклад, ми зірвали плани влади здійснити бліц-криг з обрання Азарова та Рибака. Не впустили «тушок» і цим дали сильний посил потенційним «тушкам». Ми зупинили порушення Конституції регіоналами-«піаністами», що голосують двома – трьома картками. Погодьтеся, це немало для кількох днів роботи. На підготовчій групі перед сесією ми заявили регіоналам: на кожен прояв сили буде відповідь з позиції сили. Мабуть, вони не повірили. Чи захотіли нас перевірити. І тепер Нестор Шуфрич із роздратуванням каже: «Та скільки там вас у фракції, що ви скрізь?!» А далі ми будемо виконувати свою «Програму захисту українців», з якою йшли на вибори. Ми українізували парламент — ні Симоненко, ні Колесниченко не сміють порушувати державного статусу української мови.

— Але ось Лев Миримський із Криму заявив, що буде завжди виступати російською мовою…
— Ми не дамо нікому виступати недержавною мовою у найвищому законодавчому органі України.

— Як?
— Слідкуйте за Верховною Радою (посміхається)…

Розмовляв Василь Чепурний.

Скорочено, а повністю -- в газеті "Сіверщина" за 27 грудня






Теги:українська мова, Лев Мірімський, свобода, Андрій Міщенко


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Как бы им не надавали пендылей в раде,козлам.Ничего.Скоро наши придут!
avatar
2
Мо-лод-ці! Ук-ра-їн-ці!
avatar
3
"Как бы им не надавали пендылей в раде,козлам.Ничего.Скоро наши придут!" Хотя интеллект народа распространен по Украине (к сожалению) не равномерно,НО тем не менее, колличество ДАУНОВ начало уменьшаеться.Ваши не прийдут.
avatar