реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОЛІТИКУМ

Свободівці йдуть із влади

У середу, 12 листопада 2014 року, в прес-центрі Кабінету Міністрів України Віце-прем’єр-міністр України Олександр Сич офіційно заявив про складання своїх повноважень. Відповідну заяву урядовець уже зареєстрував у Верховній Раді України за номером 210523 від 12.11.2014 р.

Такі ж заяви оголосили інші члени Кабінету Міністрів України від Всеукраїнського об’єднання «Свобода» - Міністр екології та природних ресурсів України Андрій Мохник та Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка. Про це повідомив Урядовий портал

Разом з урядовцями залишать свої посади очільники обласних та районних державних адміністрацій, члени ВО «Свобода». Відповідне рішення пов’язано з оголошенням результатів позачергових парламентських виборів та формуванням нової коаліції, повідомив Віце-прем’єр-міністр.

Виступаючи перед журналістами Олександр Сич заявив: «Після перемоги Революції гідності ми як учасники коаліції проти режиму Януковича взяли на себе спільну відповідальність за долю країни, увійшовши до складу уряду та до виконавчих органів влади. Вважаємо, що це був рішучий державницький крок, оскільки Україна опинилася на межі існування. Ми виконали своє завдання та в умовах війни втримали під контролем ситуацію в країні».

Урядовець наголосив, що після завершення позачергових парламентських виборів уся відповідальність за політичну та соціально-економічну ситуацію в державі лягає на учасників майбутньої парламентської коаліції, позаяк ВО «Свобода» не має фракції у Верховній Раді України, а отже не може бути суб’єктом створення відповідної коаліції.

«Застерігаємо їх від зради ідей Революції гідності задля задоволення власних, а не державних, інтересів. Вимагаємо практичної реалізації «Програми захисту українців», яка стала основою вимог Революції гідності», - підсумував Віце-прем’єр-міністр України.



Теги:свобода, революція Гідності, відставка, нова влада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar