реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

"Свободівці" і "беркутівці" -- речі несумісні

6 червня 2012 року Прилуцький професійний ліцей відмовив у наданні приміщення для проведення ініціативних зборів з питань проведення місцевого референдуму щодо припинення повноважень міського голови Прилук, що на Чернігівщині. Нагадаємо, що збори мали відбутися 8 червня 2012 року в приміщенні Прилуцького професійного ліцею №34. Як відомо, ініціаторами процесу складання повноважень міського голови Юрія Беркута є Всеукраїнське об’єднання «Свобода» та партнери по Комітету опору диктатурі: ВО «Батьківщина» та «Фронт Змін».

Про оренду приміщення саме на 8 червня було домовлено заздалегідь. Проте за два дні до проведення зборів керівництво професійного ліцею повідомило організаторам про свою відмову в оренді зали для зборів громадян. Таку позицію керівники ліцею були вимушені зайняти після наполегливої телефонної вказівки на те обласного керівництва.

Відтак для оренди зали в Прилуцькому професійному ліцеї необхідно отримати згоду від кількох вищих інстанцій. Зокрема дозволу потрібно прохати в обласного управління освіти, обласного фонду держмайна та в Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України. Вочевидь, без особистого погодження Табачніка орендувати будь-яке приміщення в освітньому закладі Прилук – зась.
Проте Прилуцькі свободівці заявляють, що проведуть заплановані збори в будь-якому разі, навіть якщо кількома тижнями пізніше.

«Ми все одно проведемо ініціативні збори й референдум. Згідно закону ми мусимо не менше, ніж за 10 днів подавати повідомлення, де маємо вказати місце проведення зборів. У наступному повідомленні буде вказано місце, яке буде розташоване просто неба. І ми впевнені, що прилучани прийдуть на ці збори, аби висловити свій протест безгосподарній політиці міського голови», – наголосив голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» в Прилуцькій міській раді Дмитро Барнаш.

«Очевидно, що керівництво навчального закладу відмовило в оренді приміщення не з власної ініціативи. Це вказівка обласного керівництва, яка виникла теж не сама по собі. Адже всім відомо, що міський голова Прилук тримається за свою посаду як за останню соломинку. Для нього нічого не важить громада міста, бо для нього головне – бути при владі. Але щоби вони не діяли, ми все одно доведемо справу до кінця. Громада Прилук виграє цей бій за соціальну справедливість і власні права», – зазначив керівник виборчого штабу ВО «Свобода» в Чернігівській області Костянтин Лубенцов.

Нагадаємо, що 28 травня 2012 року представники Прилуцької міської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" направили повідомлення до міської ради про проведення 8 червня цьогоріч зборів громадян щодо обрання ініціативної групи для проведення місцевого референдуму. Мета референдуму, ініціаторами якого спільно зі "Свободою" виступають представники місцевого КОДу, є припинення повноважень чинного голови міста Прилуки Чернігівської області Юрія Беркута та відміна рішення міськвиконкому про підвищення комунальних тарифів

Прес- служба обласної організації ВО "Свобода"



Теги:Прилуки, опозиція, референдум, свобода, міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar