реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Прилучани перекрили дорогу

1 березня в місті Прилуки Чернігівської області місцева громада провела пікетування сесії міської ради. Близько сімдесяти прилучан вимагали від міського голови Юрія Беркута та місцевих депутатів ухвалити рішення про припинення руху вантажівок вулицею Перемоги. Протестувальники зазначають, що курсування вантажного транспорту їхньою вулицею призводить до руйнування дороги, помешкань прилучан і є загрозою для їхнього життя.

Із самого ранку мешканці вулиці Перемоги спільно з активістами Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутатами міської ради свободівцями Валерієм Черновим і Дмитром Барнашем, а також іншими опозиційними депутатами та активістами прийшли під стіни міської ради, аби домогтися справедливості від влади. Водночас керівництво міста зігнало «мітинг» освітян і медиків на захист міського голови.

Прилучани вимагали допустити їх на засідання ради, щоби висловити свою позицію в сесійному залі. Протягом сорока хвилин протестувальники чекали в коридорі, доки сесія спроможеться ухвалити рішення про допуск громадян у зал. Врешті-решт депутати дали дозвіл зайти п’ятьом представникам громади. Проте мешканці вулиці Перемоги вирішили зайти на засідання всі разом із плакатами, які вони підготували для мітингу.

Людям таки дали слово – прилучани по черзі висловлювали своє обурення тим станом, у якому нині перебуває їхня вулиця. Протестувальники наводили різноманітні факти, наголошували, що столичні олігархи за власною вигодою та збагаченням не бачать людських проблем, закривають очі на рух вантажівок, які курсують вулицею Перемоги. Люди наголосили, що в разі, якщо їхні вимоги не буде виконано, вони перекриють рух не лише вантажівок, а й усього автотранспорту.

Активісти закликали міського голову Прилук підготувати звернення до голови Чернігівської обласної адміністрації Володимира Хоменка, депутатів обласної ради, облавтодору та управління МВС із вимогами розробити та встановити інформаційну схему руху та об’їзду вантажівок по місту Прилуки. Влада намагалася запевнити прилучан, що вирішить це питання до наступної сесії. Проте люди не погодилися чекати ще місяць.

Відтак, на засіданні все ж розглянули звернення громади Прилук та ухвалили рішення направити звернення щодо встановлення інформаційного щита об'їзду та проїзду важковагового транспорту за кошти місцевого бюджету. «Ми просто просимо допомогти розробити схему та уладнати правильність її встановлення на землях районної ради за наші кошти», – зазначив депутат Прилуцької міської ради Валерій Чернов.

Слід зазначати, що 11 лютого містяни проводили мирне зібрання на вулиці Перемоги. Відповідно до вимог Конституції України, прилучани повідомили виконавчі органи Прилуцької міської ради про намір провести захід. У свою чергу на зустріч до активістів міська рада відправила секретаря міськради та заступника міського голови. Сам же очільник Прилук на зібрання не прийшов. Збори відбулися, але звітування про свої дії щодо забезпечення безпеки жителів вулиці Перемоги від міського голови так ніхто і не почув.

Усвідомлюючи повну неспроможність і небажання міського голови виконати свій законний обов'язок щодо захисту своїх містян, мешканці вулиці Перемоги вдалися до радикальних дій – перекрили рух вантажного автотранспорту.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»



Теги:Прилуки, свобода, міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar