реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Свято, присвячене одному художньому твору, вчергове пройшло в Новгороді- Сіверському

Уже традиційне свято "Нетлінне "Слово" пройшло учора в Новгороді - Сіверському. Воно присвячене геніальній пам'ятці давньоруської літератури -- "Слову о полку Ігоревім".

Біля пам'ятника Ярославні молоді поети читали свої вірші, а ансамбль "Сіверські клейноди" (художній керівник Сергій Вовк) виконав ряд пісень, записаних у цих краях. Їх слухали не тільки люди, але й розлита повінню Десна.

На міському стадіоні працювали народні майстри з Чернігова, Коропського, Семенівського, Корюківського, Ніжинського та Чернігівського районів. Виступали творчі колективи.

На відкритті свята виступили в.о. заступника голови обласної державної адміністрації Юрій Музика, ініціатор свята -- російський письменник Юрій Сбітнєв.

У самому Новгороді- Сіверському не припиняються дискусії чи треба це свято, чи не є воно відголосом "русского міра"... Але свято свідчить: якщо проводити українську політику -- то нема чого боятися сусідських впливів.

Репортаж з Новгорода- Сіверського читайте в наступному номері газети "Сіверщина". Там буде: порівняння вулиць Пушкіна і Ярославни, монастир московського патріархату із закладеними дошками входу у туалет, Троїцький цвинтар, на якому комуністи поставили водонапірну вежу, та багато чого іншого, що ви ніколи не прочитаєте в інших газетах. Передплата на "Сіверщину" зараз якраз йде на друге півріччя. І -- по всій Україні!




Теги:Новгород- Сіверський, Україна - Росія, Слово о полку


Читайте також



Коментарі (0)
avatar