реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Судили націю

Судова справа Івана Дем’янюка (*17 березня 2012, Бад-Файльнбах, Німеччина) за резонансністю й за характером може бути порівняна з відомою за століття перед тим справою Альфреда Дрейфуса.

У справі Дрейфуса несправедливе звинувачення одного офіцера у зраді виносило на кін «єврейське питання».
У справі Дем’янюка те ж питання обернуто у зворотній бік, звинуваченого трактовано як нищителя євреїв, а справа набула значення «українського питання» в контексті Голокосту.

На захист Дрейфуса стали поважні сили, серед так званих «дрейфусистів» був навіть Еміль Золя.

Сили на захист Дем’янюка були більш ніж скромні (малолюдний громадський Комітет захисту в Україні).

У ході перебігу процесів над Дрейфусом підісланий бандит поранив захисника Золя і Дрейфуса адвоката Лаборі.
За час тривання судочинства у справі Дем’янюка життям поплатився чесний ізраїльський суддя Дов Ейтан, який виніс виправдальний вердикт, ледве не осліп від вихлюпнутої в обличчя кислоти ізраїльський захисник Дем’янюка Йорам Шефтель, ще ряд людей в Ізраїлі і США зазнали фінансового чи політичного краху, а в Україні голова Комітету захисту Дем’янюка Володимир Кательницький та його стара мати 7 липня 1997 року були вбиті у власному помешканні, на тілі знайшли 36 ножових ран. Злочин залишився нерозкритим.

Дрейфус відбув біля десяти років заслання на Чортовому острові, маючи спочатку вирок довічний, згодом замінений на десятилітній, врешті був помилуваний. За 29 років до смерті виправданий.

Дем’янюк відсидів у в’язниці вісім років, з них п’ять – у камері смертників. Виправданий, вдруге засуджений до п’яти років ув’язнення. Вирок так і не набув остаточної чинності — адвокати Дем'янюка подали апеляцію, але суд вищої інстанції не встиг винести свого вердикту через смерть фігуранта справи.

Судили не Дрейфуса – судили так зване світове єврейство.
У справі Дем’янюка на лаві підсудних – Україна. Яка так і не сказала на офіційному рівні жодного слова на захист несправедливо судженого і зневаженого українця.

Про Івана Дем’янюка і всю історію судочинства, про московські фальсифікації у цій справі можна, що трапляється нечасто, дізнатися з сумлінної статті Вікіпедії: https://uk.wikipedia.org/…/%D0%94%D0%B5%D0%BC%27%D1%8F%D0%B…

Василь ПОРТЯК



Теги:світове єврейство, Володимир Кательницький, Іван ДЕМ'ЯНЮК, Дрейфус


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
"Питаєте про Дем’янюка… Давно вже нічого не чути в його справі. В Ізраїлі судили не його особисто – судили УКРАЇНУ. Чи знаєте, що адвокатові-єврею, який щиро боронив Дем’янюка, кинули кислотою в обличчя і випекли очі?
Дем’янюк був потрібний перед виборами на Україні – щоб певна частина населення голосувала за Януковича, а не за українських кандидатів.
А про Меркель були ніби відомості, що це особиста приятелька Медведєва. Не знати, чи правда…"

Ігор Качуровський – Микола Шкурко: Листування. 1994–2013. Мюнхен–Ніжен, стор.372-373.
avatar