реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Суддя піймав на крадіжці колишніх міліціонерів

Повертаючись з полювання, чоловік у камуфляжній формі надибав дядьків, які хвацько різали дуби.

Він почав цікавитися, чи є дозвіл, а ті послали його за відомою адресою, обіцяючи ще й супроводити тумаками. Про все б змовчав ліс, але виявилося, що чоловік в уніформі -- суддя Ріпкинського районного суду Євген Жовток, а рубаї -- колишні міліціонери, які, начебто, прикривалися вищим міліцейським начальством.

Суддя викликав представників прокуратури, і дуби -- це 15 метрів кубічних -- довелося відтранспортувати у лісництво. Саме такий ліс охоче купують за кордоном.

"Я особисто ходив до прокурора області, щоб цю справу належно розслідували і винних покарали, -- розповів виконувач обов'язків начальника Головного управління Національної поліції у Чернігівській області Едуард Альохін. -- Усі матеріали справи ми спрямували до прокуратури".

Начальники Щорського та Ріпкинського районних відділень поліції внаслідок скандалу з вирубуванням лісу вже написали рапорти про відставки.

Обласна прокуратура повідомила, що за фактом незаконної вирубки 40 дубів розпочато кримінальне провадження, а максимальна санкція статті Кримінального кодексу щодо такого порушення передбачає позбавлення волі строком до трьох років з конфіскацією незаконно добутого.

Проте ініціатор розслідування -- суддя Ріпкинського суду Євген Жовток повідомив місцевим журналістам, що на допит його не викликали і про перебіг справи він нічого не знає.

Передноворічний час додав ще кілька справ за фактами вирубки ялинок та сосен -- і найбільше їх знову ж таки в Ріпкинському районі.
Голос України портал



Теги:ГУ Нацполіції в Чернігівській облас, Едуард Альохін, крадіжки лісу, Ріпкинський район


Читайте також



Коментарі (0)
avatar