реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Стріляти без попередження?

«Чи правда, що тепер працівники міліції можуть стріляти у правопорушників без попереджувального пострілу угору?»Сергій Новак,
м.Ніжин

На запитання відповідає Сергій Бриль, начальник відділу зв’язків з громадськістю УМВС України в Чернігівській області.
— Це правда. Те, що працівник міліції оголив зброю (вийняв з кобури), вже є попередженням про те, що правоохоронець має право стріляти без попередження.
Спроба особи, що затримується працівником міліції з оголеною вогнепальною зброєю, наблизитись до нього, скоротивши при цьому відстань, або доторкнутись до зброї, дає працівнику міліції право застосувати вогнепальну зброю.
Наближення особи, яка затримується, до працівника міліції після попередження не може бути не розцінене як напад, небезпечний для здоров’я і життя працівника міліції. Це не може бути незрозумілим і особі, яка затримується, тому закон переносить весь ризик непоправних наслідків на таку особу.
Гарантія особистої безпеки озброєного працівника міліції передбачена у відповідній статті Закону України «Про міліцію», де зазначені підстави застосування вогнепальної зброї. Такими підставами є: затримання злочинців чи правопорушників або осіб, яких працівник міліції запідозрив у скоєнні злочинів чи правопорушень, а також при перевірці документів у підозрілих осіб. При цих умовах працівник міліції може привести у готовність вогнепальну зброю, що є попередженням про можливість її застосування.
Але треба мати на увазі, що необхідно зважати на ряд обставин при використанні вогнепальної зброї, а саме відстань до правопорушника та її дії, що вона вчиняє, а також інші суттєві обставини.




Теги:Самозахист, міліція, консультація, зброя


Читайте також



Коментарі (0)
avatar