реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Стрес виявляє думаючих

Коронавірусний психоз виявив постіндустріальну еліту нового циклу. Йдеться про етнічних українців, що володіють стійкою психікою і спроможні до самостійного мислення.

Селекція нової еліти почалася ще у 2019 році – під час президентських і парламентських виборів. Фактично, це був соціально-психологічний перепис населення України. Для надійності його було здійснено у формі політичної кризи з високим рівнем стресу.

СТРЕС-2019

Перший тур президентських виборів виявив вертикальну інформаційну структуру суспільства:

16% – «думаючі» (самостійні мислячі + критично мислячі, – підтримали Петра Порошенка);
42% – «довірливі» (схильні довіряти словам, підтримали популістів);
30% – «емоційні» (довіряють «картинкам», підтримали Володимира Зеленського);
12% – «етнічні росіяни» (інстинктивно орієнтовані на Москву, підтримали Юрія Бойка).

Парламентські вибори лише підтвердили цю структуру.

Як повідомили соціологи, «Європейська солідарність» (8%), «Голос» (6%) і «Українська стратегія Гройсмана» (2%) мають той самий електорат – і він є найосвіченішим. Разом цей електорат складає 8 + 6 + 2 = 16%. Це ті ж самі «думаючі», які в першому турі дали 16% Петру Порошенку.

СУПЕРСТРЕС-2020

Наступне завдання полягало в тому, щоб із «думаючих» виокремити «самостійних», адже саме вони спроможні виконувати функцію народної «голови». Нагадаємо, що народ, який вирощує власну голову, стає нацією. Нація – це самокерований етнос.

Як відомо, до самостійного мислення спроможні лише 5% людей – це усталена соціологічна константа. Наприклад, згідно з соціологічним дослідженням 2019 року, 5% населення України є принциповими противниками системи гарантованого працевлаштування – вони самі знають, що робити. Це самостійні українці, спроможні відповідати за свій вибір.

– Але як цих людей надійно розпізнати?

Де-факто добір цих 5% уже відбувся. Надійність добору забезпечив масовий психоз, спричинений «молодою командою» і олігархічними ЗМІ. Хто не втратив голови серед цього «трешу та угару» – той і належить до нової еліти.

– І скільки таких «самостійних»?

Соціологія показує, що в умовах коронавірусного суперстресу лише 5% зберегли спокій і ясне мислення. Це і є цільова група, спроможна сформувати керівну підсистему нової української нації.

Для виконання свого призначення цій групі самостійно мислячих необхідно створити політичну організацію, виробити стратегію націотворення і приступити до її виконання.

Ігор КАГАНЕЦЬ



Теги:Психоз, Ігор Каганець, еліта, короновірус


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Стратегія націотворення відображається в конституції. Отже, для написання конституції потрібно створити громадсько-політичну організацію.
Такою був Народний рух України до 1992 року(моменту перетворення в партію).
avatar