реклама партнерів:
Головна › Новини › МЕДИЦИНА

Короновірусний психоз

Профіль смертності від дії коронавірусу SARS-CoV-2 залишається загадковим з вірусологічної точки зору, тому що, на відміну від вірусів грипу, діти захищені, а чоловіки уражаються приблизно удвічі частіше, ніж жінки.

Проте цей профіль відповідає природній смертності, яка близька до нуля для дітей і майже удвічі вища для чоловіків у віці 75 років, ніж для жінок того ж віку.

Дія коронавірусу SARS-CoV-2 настільки лагідна, що не вносить збурень у статистику природної смертності. І це при тому, що 99,5% відсотків людей, які заразилися коронавірусом, не мають жодних симптомів хвороби або мають легкі симптоми.

Натомість дія вірусу звичайного сезонного грипу значно жорсткіша. Наприклад, під час епідемічного сезону 2018/2019 грип забрав життя 55 українців, зокрема 11 дітей віком до 17 років – повідомляє Центр громадського здоров’я МОЗ України. Тобто у віковій структурі смертності від грипу частка дітей склала 31%, що вносить велике збурення у природну смертність.

Що це означає?

Це означає, що коронавірус значно менш агресивний, ніж звичайний сезонний грип.

Використовуючи дані з круїзного лайнера Diamond Princess, професор Стенфордського університету Джон Йоаннідіс (John P.A. Ioannidis) показав, що летальність від Covid-19 з поправкою на вік становить від 0,025% до 0,625%, що менше звичайного грипу.

Для порівняння, деякі так звані коронавіруси легкого або звичайного простудного захворювання, які відомі десятиліттями, можуть мати рівень летальної смертності до 8%, коли вони заражають людей похилого віку – пише професор Йоаннідіс.

Ще раз переконуємося, що коронавірусний психоз не має об’єктивних підстав.

Ігор КАГАНЕЦЬ



Теги:Ігор Каганець, паніка, Психоз, короновірус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar