реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Старовинний патефон заграв по-особливому на Чернігівській митниці

Співробітники Чернігівської митниці та прикордонники попередили чергову спробу вивезення раритетних речей за межі України.

Цього разу порушила українське митне законодавство громадянка Республіки Білорусь, яка намагалась вивезти через «зелений коридор» пункту пропуску «Нові Яриловичі» старовинний патефон.

Цей музичний інструмент знаходився у багажному відділенні автомобіля і громадянка не мала наміру повідомляти співробітників пункту пропуску, що вивозить предмет старовини, аж доки автомобіль не перемістили до зони «червоного коридору» для проведення декларування та поглибленого огляду речей. Тільки після цього 38-річна мешканка Брестської області заявила, що вивозить патефон 1935 року виготовлення. Звичайно ж без дозвільних документів.

Працівниками митниці відносно громадянки складено протокол про порушення митних правил за статтею 339 Митного кодексу України. Для встановлення історичної та культурної цінності затриманого патефона, попередньо оціненого у 400 гривень, буде проведена експертиза.

Довідка.

Відповідно до «Інструкції про порядок оформлення права на вивезення, тимчасове вивезення культурних цінностей та контролю за їх переміщенням через державний кордон України», затвердженої наказом Міністерства культури і мистецтв України 22.04.2002 року № 258, для вивезення патефонів виготовлених до 1960 року необхідно отримати дозвіл Державної служби контролю за переміщенням культурних цінностей через державний кордон України.

Світлана СТРИЖАК,
головний інспектор зв’язків з громадськістю
Чернігівської митниці







Теги:Контрабанда, Світлана, кордон, Стрижак, Яриловичі, Чернігівська митниця, музичний інструмент, Патефон


Читайте також



Коментарі (0)
avatar