реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Сталін Шевченку не товариш

До 9 травня Чернігівська обласна газета "Гарт", редактором якої є Дмитро Іванов, депутат чернігівської обласної ради від фракції СПУ, лауреат державної премії ім. Т. Шевченка, лауреат премії імені Олекси Гірника вийшла "святковою". Номер було присвячено "Перемозі Радянського Союзу над нацистською Німеччиною" взагалі та мудрому генераліссімусу Йосипу Сталіну зокрема, завдяки якому було здобуто перемогу, а не тисячам невідомих солдатів -"чорної піхоти", взагалі. Три портрети кривавого диктатора було вміщено у виданні.

Славослів’я на честь тирана, розпочато матеріалом: "Сталін, очима його сучасників", де ми можемо наприклад прочитати наступну цитату Олександра Зіновєва, російського філософа, соціолога і письменника: "Сталін підняв Росію з попелу. Зробив великою державою. Розгромив Гітлера. Врятував Росію й людство". Не більше й не менше. Ніби й не було мільйонів розстріляних, закатованих, замучених Голодоморами.

Член чернігівського відділення Національної спілки журналістів грузинський письменник Гурам Петріашвілі навіть почав виправдовувати сталінські репресії! "..Сталіна звинувачують у тому, що він придумав "ворогів народу" і репресував їх. Але він не видумав ворогів, вороги були. …Антисталіністи придумали байку про поганого Сталіна, а потім самі ж повірили у свою байку. І зараз, кажучи нісенітницю про Сталіна, вони щиро думають, що вся ця брехня – це правда". Захищаючи Сталіна, письменник використовує наступний аргумент: " …він (Сталін) дуже не любив брехні. Крім того, він завжди де міг, захищав справедливість" чесний", про це Гураму Петріашвілі розповів якийсь дід Вано, який у дитинстві особисто бачив Вождя! Оце щастя, дуже нагадує книжечки про доброго дідуся Леніна, які виходили у радянські часи.

4 та 5 сторінки видання, містять фотокопію обласної газети "Деснянська правда" за 9 травня 1945 року. "Слава Маршалові Перемоги товаришеві Сталіну!" - такими неймовірними словами розпочинається матеріал.

Вочевидь, головний редактор, якого у цьому році нагородили Шевченківською премією, за книгу віршів "Село в терновому вінку" (де він до речі оспівував згорьоване Голодомором, війною українське село), Дмитро Іванов переплутав її зі Сталінською. Навіть у Радянські часи, подібне було неможливо уявити. До речі Дмитро Йосипович, також лауреат премії імені Олекси Гірника. Хочеться нагадати, що Олекса Гірник, у свій час спалився на могилі Тараса Шевченка, маючи за мету боротьбу з приниженням української мови. Дмитро Йосипович, же ініціював видання окрім україномовної версії, ще й російськомовної версії газети "Гарт", що є його приватною власністю.

На 21 сторінці, розміщено матеріал "Війна технологій (зброя Великої вітчизняної війни), де порівнюється зброя СРСР та Німеччини. Автор аналізуючи, доводить що військове знаряддя Німеччини, просто "відпочиває" поруч з Радянським. "От дурні німці, які воювали ледь не дерев’яними палками, і як тільки вони завоювали всю Європу і дійшли до Москви та Кавказу?" - приходиш до висновку читаючи цей матеріал. Вочевидь цим матеріалом, ображається пам'ять, десятків мільйонів радянських вояків, котрі незважаючи на відсутність зброї, дурноверхе командування та негаразди із озброєнням таки джобли нацистського звіра у його лігві.

Чернігівська обласна організація ВО "Свобода" вважає, що керівництво Чернігівського обласного щотижневика "Гарт" за 7 травня № 19 (2459) порушило як українське законодавство так і рішення ПАРЄ.

Згідно рішення Парламентської Асамблеї Організації Безпеки і Співробітництва в Європі від 2009 року окремою резолюцією прирівняла злочини сталінізму до злочинів нацизму.

13 січня 2010 року Апеляційний суд Києва підтвердив висновки слідчих СБУ про організацію персонально Йосипом Сталіним в 1932-1933 роках в УРСР геноциду українців.

Співзасновники даної газети: Чернігівська обласна рада та колектив редакції. У Чернігівській обласній раді головою є Наталія Романова, від БЮТу, також у ній БЮТ має більшість.

ВО "Свобода" вважає неприпустимим, поширення даних матеріалів і вимагає публічного вибачення головного редактора Дмитра Іванова, перед українським народом, який найбільше постраждав від сталінської репресивної машини, на сторінках газети.

Андрій Міщенко, голова Чернігівської обласної організації ВО "Свобода"

Із сайту "Свобода"




Теги:Шевченківська премія, газета Гарт, Сталінська премія, ВО Свобода, Дмитро ІВАНОВ


Читайте також



Коментарі (3)
avatar
1
Діма Йосипович завжди був лівим, червоним -- що в роки комуни, що тепер (депутат облради від социків!). А до чого тут Шевченко і премія?! Мо. купив...
avatar
2
Хлопці розумно поставили питання про моральну та юридичну відповідальність за вихвалення злочинця Сталіна. Цікаво, який би вираз обличчя був у нормальних людей, якби Дмитро Йосипович так піарив побратима Сталіна - Гітлера. Якщо вдуматися, то такі вихвалення комуністичного тирана - сам по собі злочин.
avatar
3
Та шо ви пристали до Іванов -- він просто все життя мріяв про Сталінську премію, а дали Шевченківську... Головне: вчасно розрахував -- за Ющенка встиг отримати про голодомор. Газета "Гарт" весь час була за комуняк, які голодомор влаштували, а її редактор "виплакав" голодоморну тему... Що модно -- про те й співає... Чекайте як про Росію солов"єм затьохкає.
avatar