реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Спроба наради або «розминка» перед зустріччю з очільниками міста

9 червня 2016 р. відбулася нарада «Проблеми культури Ніжина і шляхи їх вирішення» повідомляє сайт БФ "Ніжен"

Ініціаторами її проведення були голова постійної депутатської комісії міської ради з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї та молоді, фізичної культури і спорту Володимир Король та директор Благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко. Вони звернулися до міського голови Анатолія Лінника з листом щодо скликання цієї наради, в якому надали пропозиції вирішення проблем культури в Ніжині, які було складені за результатами круглого столу «Проблеми культури Ніжина і шляхи їх вирішення», що відбувся 12 квітня 2016 року.

У заході взяли участь: працівники Управління культури і туризму Ніжинської міської ради; керівники закладів культури міста; депутати міської ради, зокрема Геннадій Дудченко, Володимир Король, Максим Білоусенко, член профільної депутатської комісії, а також директор Благодійного фонду «Ніжен» Микола Шкурко.

Міський голова Анатолій Лінник та ніхто з його чотирьох заступників, не зважаючи на запрошення, на нараду не прибули. Тож головував начальник Управління культури і туризму Ніжинської міської ради Валерій Примаченко.

На початку наради Микола Шкурко зачитав присутнім звернення земляка Миколи Тимошика, доктора філологічних наук, професора, журналіста, який не зміг взяти участь у нараді. Здалося, що п’ять уроків культури з некультурної ніжинської історії від професора Тимошика таки справили певне враження на присутніх.

Аби нарада не перетворилася на формальний звіт, Микола Шкурко запропонував обговорити проблему взаємодії депутатів міськради з управлінськими структурами міської влади, участі в цьому процесі громадських організацій. Водночас він звернув увагу на небажання управлінь культури та житлово-комунального господарства і будівництва співпрацювати не тільки з депутатами, але й владами вищого рівня.

Так, проігноровано електронну петицію і пропозиції БФ «Ніжен» щодо необхідності звернень від міста до Кабміну і Чернігвської ОДА стосовно реставрації пам’ятки національного значення – Спасо-Прображенського храму.

В унісон виступили й депутати Володимир Король та Геннадій Дудченко. Вони зупинилися не тільки на відсутності своєчасного інформування депутатів, скажімо про поновлений конкурс на посаду директора музею, але й перспективного планування, чому приклад з продажем приміщення дитячої школи мистецтв. Виглядає, що заклад просто «злили», бо обласному бюджету стало обтяжливим його фінансування. Непереконливими виглядали й пояснення раптової відмови від посади через хворобу щойно обраного за конкурсом директора музею. Ходять чутки, що насправді там не все гаразд з фондами. У повітрі висить роками питання історичного архіву, місто не сьогодні-завтра його втратить, а з ним і краєзнавчі дослідження. Це проблема державного рівня і її теж не хочуть виносити на поверхню функціонери від ніжинської культури.

Максим Білоусенко, який обіймає посаду керівника інформаційного відділу міськвиконкому, звернувся до присутніх із закликом популяризувати участь Ніжина в конкурсі "7 чудес України". І справді, це б засвідчило, що не все втрачено.

Підсумовуючи, можна стверджувати, що відбулася "розминка" перед серйозною розмовою з міським головою і його заступниками.



Теги:Микола Шкурко, БФ Ніжен, розвиток міської культури, Ніжин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar