реклама партнерів:
Головна › Новини › Гарячий коментар

Спілка Дубіля йде до суду проти медичної реформи

Громадська спілка «Громадська рада міста Чернігова», яку очолює народний депутат України Валерій Дубіль, подала до Деснянського районного суду адміністративний позов, в якому просить визнати незаконним і скасувати рішення Чернігівської міської ради від 30 вересня 2013 року «Про створення центрів первинної медико-санітарної допомоги».

В адміністративному позові йдеться про те, що рішення, яке ухвалила 33-а сесія Чернігівської міської ради стосовно згаданих Центрів, порушує права членів Спілки, а відтак і територіальної громади міста Чернігова, яку вони представляють.

У документі мова йде про те, що органи місцевого самоврядування свою діяльність мають здійснювати на підставі Конституції України і Законів України, Актів Президента та Кабінету Міністрів України, а не наказів Міністерства охорони здоров'я.

Крім того, громада міста Чернігова не була поінформована належним чином щодо прийняття відповідного рішення. А це вже порушуються ЗУ «Про місцеве самоврядування» та «Про доступ до публічної інформації».

З огляду на ці та інші причини, Громадська спілка просить визнати протиправним та скасувати рішення 33 сесії 6 скликання Чернігівської міської ради «Про створення центрів первинної медико-санітарної допомоги» від 30 вересня 2013 року.

Нагадаємо, що головою Спілки є народний депутат України Валерій Дубіль, а основним завданням Спілки – є контроль за законністю прийняття рішень та діяльністю органів місцевого самоврядування. Відтак це об'єднання не може проігнорувати діяльність органів місцевого самоврядування, яку вони проводять в місті Чернігові всупереч чинному законодавству.

Саме тому 30 вересня, у день пленарного засідання 33 сесії Чернігівської міської ради, Спілка ініціювала акцію протесту «Ні – вбивчим реформам!», під час якої намагалася застерегти депутатів від прийняття необгрунтованих рішень. Натомість більшість депутатського корпусу таки дала «добро» на впровадження медичної реформи в нашому місті.

З текстом адміністративного позову можна ознайомитися на офіційному веб-сайті народного депутата України Валерія Дубіля за посиланням

http://dubil.org/news/громадська-спілка-проти-медичної-реф.html

Сектор зв'язків з громадськістю



Теги:громадська спілка, медична реформа, Валерій Дубіль, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (2)
avatar
1
Ще одному депутату більше нічим зайнятись, окрім як піаритись за рахунок медицини. Може краще піти і самому спробувати прийняти "гарний" закон для народу, а не критикувати роботу інших?
avatar
2
Мене дуже обурює така ситуація в Україні. Ми маємо мінздрав, що опікується всіма питаннями медицини в наший країні, всі інші лише розводять балачки, що не мають жодних реальних результатів, навіщо це потрібно?!
avatar