реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Смакуємо баклажанами!

БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ РИСОМ І ГРИБАМИ

Інгредієнти:
4 баклажана, 2 ст.л. вершкового масла, по 1 / 2 склянки сметани і тертого сиру або бринзи, сіль і рубана зелень.

Начинка: 1 / 2 склянки рису, 2 стебла цибулі-порею, 5 печериць, 1 / 2 склянки рослинного масла, 1 / 3 склянки рубаною зелені, сіль і мелений чорний перець за смаком.

Інструкції:
Підготувати для фаршировані баклажани, розрізати навпіл уздовж, злегка посолити і покласти під легкий прес.

Відварити до готовності в підсоленій воді ретельно промитий рис. Цибулю-порей дрібно нарізати і спасерувати в рослинному маслі. Печериці відварити в підсоленій воді, відкинути на друшляк, нарізати шматочками й обсмажити. Змішати гриби з рисом, цибулею, посолити, поперчити, додати злегка обсмажену м'якоть баклажанів і добре перемішати.

Наповнити половинки баклажанів начинкою, з'єднати в цілий, перев'язати гілочками селери, укласти на змащену маслом сковороду і запекти в духовці.

Баклажани, в процесі запікання, змащувати розтопленим вершковим маслом.

Подати гарячими, нарізавши на шматочки і порційно поливши сметаною.

* * *
БАКЛАЖАНИ, ФАРШИРОВАНІ ТЕРТИМ СИРОМ

Інгредієнти:
4 баклажана, 2 ст.л. вершкового масла, гілочки селери і рубана зелень кропу і петрушки, сіль.

Начинка: 2 склянки тертого сиру або бринзи, 2 солодких перці, 1 яйце, м'якоть баклажанів, 1 / 2 середньої головки часнику, 1-2 цибулини, по 1 / 4 склянки рослинного масла і рубаною зелені естрагону і петрушки, сіль і чорний мелений перець за смаком.

Інструкції:
З підготовлених половинок баклажанів вийняти частину м'якоті і наповнити їх начинкою.

Тертий сир або бринзу змішати з потовчений з сіллю часником, додати спасерувати окремо дрібно нарізані цибулю і солодкий перець. Обсмажити в маслі подрібнену м'якоть, вийняту з баклажанів, подрібнене яйцерізки круте яйце, рубану зелень, сіль і чорний мелений перець за смаком. Всю масу обережно перемішати двома вилками.

З'єднати фаршировані половинки баклажанів в цілий, перев'язати гілочками селери, укласти в змазану олією сковороду і запекти в духовці. Подати гарячими, поливши розтопленим вершковим маслом і посипавши рубаною зеленню.

Джерело Кулінарні рецепти




Теги:баклажани, фаршировоані баклажани



Коментарі (0)
avatar