реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

"Сліпий" шахрай попався

Комічний персонаж роману "Золоте теля" Ільфа і Петрова -- Паніковський, який "до революціі працював у Києві сліпим", недарма увійшов до класичної літератури. Йому навіть встановили пам"ятник у столиці України (на фото). Виявляється, і в сучасному світі такі махінатори трапляються. "Сліпий" італієць 40 років дурив соцслужби

Італієць, який живе у провінції Лечче, починаючи з 1972 року, обманював соціальні служби Апеннін, вдаючи із себе сліпого, і встиг отримати 150 тис. євро виплат з інвалідності, повідомили місцеві ЗМІ.

Викрити шахрая допоміг дзвінок у Фінансову гвардію Італії, представники якої після отримання інформації про псевдосліпого протягом декількох місяців вели спостереження за чоловіком. В результаті їм вдалось з'ясувати, що "сліпий" здійснює покупки, переходить вулицю і перевіряє поштову скриньку без якої-небудь допомоги або супроводжуючих, тобто живе життям здорової людини.

При цьому чоловік мав офіційне підтвердження своєї повної незрячості, видане одним з лікарів Національного інституту соціального забезпечення (INPS). Чоловікові пред'явлено звинувачення у шахрайстві. Звинувачення за співучасть в цьому злочині пред'явлено і його лікареві, який у вересні 2009 року підтвердив "повну сліпоту" чоловіка.
INPS визнав виплати необгрунтованими і припинив її надання.

Джерело: finance.ua




Теги:незрячий, псевдосліпий, інвалідність



Коментарі (0)
avatar