реклама партнерів:
Головна › Новини › Захоплення

Скляне захоплення Тетяни Кузик

Минулого тижня нашій комп’ютерній майстрині «Сіверщини» Тетяні Кузик присуджене друге місце у міському конкурсі, який провів чернігівський міський сайт gorod.cn.ua. Так що «Сіверщина» наша багата талантами!
— Таню, вітаю з творчою перемогою! Сподіваюсь, це тільки початок. І ми ще побудемо на Вашому персональному «скляному» вернісажі!
Розкажіть, будь ласка, нашим читачам, коли і з чого саме почалася для Вас «Скляна симфонія»?
— Почалося це дуже давно, мабуть, я тоді ще у школі навчалася. Потрапив мені до рук журнал «Бурда Моден», а там, окрім шиття, був майстер-клас з розпису скляного посуду спеціальними фарбами. Досі пам’ятаю цю картинку з різнокольоровими склянками і свій сум, адже тоді про такі фарби у нас ніхто не чув. Тож коли вони з’явилися у продажу в Україні, я поїхала до Києва й купила ці омріяні фарби.

— Чому саме скло?
— Тому що воно прозоре. Фарби прозорі, на лаковій основі. Виходить імітація вітража. А вітражі мені дуже подобаються. Коли такий виріб потрапляє під сонячні промені, це фантастично красиво. Кольори яскраві, прозорі, світяться, відбиваються навкруги, одразу настрій піднімається!

— Чому для розпису обрані саме пляшки?
— Вони безкоштовні! (Тетяна весело сміється. — Авт.) Можна піти у ліс, влаштувати екологічну акцію: назбирати матеріалу на місяць роботи. Хоча зараз мені пляшки віддають друзі та знайомі — всі вже знають про моє хобі.

— Яким кольорам та фарбам віддаєте перевагу? Яким візерункам?
— Люблю яскраві, контрастні поєднання. Візерунки найчастіше абстрактні або квіткові.

— А якими фарбами розписуєте?
— Різними. Для ваз, пляшок, тобто для об’ємного скла, яке не часто миється, — фарби Іdea (італійські). Для картин і скла, що вставляється у меблі, — Vitrail (виробництво Франції). Нещодавно придбала фарби для посуду, який часто у вжитку, їх потрібно обпалювати у духовці при 150 градусах. Але в мене духовка без термометра, тож розписані креманки досі стоять необпалені.

— Скільки часу йде на розпис однієї пляшки?
— Від двох годин до двох днів.

Розпитувала Інеса Фтомова.
Повністю розмову читайте в газеті "Сіверщина" за 16 грудня.






Коментарі (0)
avatar