реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Скільки мені платить Порошенко

Вчора прилетів з Нью - Йорка. Майже півтора місяця доглядав онуку поки дочка була на лекціях в університеті чи працювала у бібліотеці.

Отримала стипендію Фулбрайта для науковців.Зрідка мала вільний час і показувала мені НЮ. Дивовижне місто, дивовижні люди. Люди, які не знали ні комунізму, ні нацизму, ні більшовизму разом з розвинутим соціалізмом, але зростали та формувались на основі християнських цінностей. Неймовірно доброзичливі, ввічливі, упевнені у собі й працьовиті.

Спостерігав як ремонтують дорогу.Роблять все фундаментально, на довгі роки і без поспіху. Втомлювався дуже й не дуже уважно й не дуже часто переглядав свою пошту, фейсбук,новини,тощо.

А оце весь вечір читаю свій ноутбук. Надибав на слова дописувача .Питає у мене скільки мені платить Порошенко за те, що я його підтримую у своїх виступах та дописах. А починає з того, що, мовляв, ви ж розумна людина. Відповідаю. Через те , що я розумна людина я й підтримую діючого Президента і надіюсь, що в Україні таких більшість, яка й обере його Президентом на другий термін.

А оце кагебістсько - компартійне: " Ви жє умний чєловєк,-" я чую з юності в різних інтерпретаціях- "жізні не знаєшь", "наівний ви чєловєк", "будь прощє" і ще всякого немало, витвореного рабським духом пристосуванства , отже, й відмови від своєї людської й національної сутності, що є засадничим для життя людини, десятиліттями атеїзму, та постійного, протягом століть, терору різних загарбників України. Я ж у відповідь прошу одного:"Серце чисте утвори в мені, Боже, і духа правди не відійми у мене". І так живу й по сей день.

А тепер скільки платить мені Порошенко .Платить він мені неймовірно багато, годі й порахувати. Ось нещодавно заплатив Томосом. Я ж бо завжди пам"ятав слова Симона Петлюри, що створення власного Патріархату (у контексті Томосу- створення єдиної помісної церкви з власним Патріархом на чолі) є вершиною розвитку української православної церкви і без створення якого незалежній державі завжди загрожуватиме небезпека нового поневолення. Бо ж коли дух багатьох громадян поневолений ворогом, то ворог і перемогти зможе і державу зруйнувати. Президент, розуміючи це, уперто і наполегливо прцював у міжнародних та константинопольських колах і досягнув свого. Зрозуміло, що не один він працював, але процесом, безумовно, керував він.

Вірю, що й собор об"єднавчий відбудеться успішно й будуть заблоковані найменші спроби зірвати процес об"єднання, хоч у релігійному середовищі ворожої агентури неміряно. Не маю жодного сумніву , що святійший Патріарх Філарет буде обраний главою об"єднаної церкви і на схилі свого життя задасть необхідний нарямок розвитку українського православ"я і тим здійснить ще один подвиг свого життя заради остаточного звільнення духу й розуму усіх громадян України. А якщо згадати, що я з перших місяців горбачовської перебудови брав найактивнішу участь у створенні громад УАПЦ, згодом УПЦКП, бо це був історично обгрунтований шлях і всі наші громади на Полтавщині проголосували за об"єднання з УПЦ КП і ми всі пережили безкінечні нападки в неканонічності і таке інше , часом дуже болюче , то й виходить, що Президент заплатив мені неймовірно високу ціну, здійснивши мою і мільйонів вірян УПЦКП зболену мрію. Господь завжди обирає виконавців своїх задумів, покладаючись на їх благочестя та уміння працювати.

Заплатив мені Президент і відновленням української армії, яка разом з добровольчими батальйонами зупинила лютого ката і не дала загарбати Україну. Заплатив і тим, що не допустив переростання добровольчого руху в отаманство,яке завжди руйнувало й губило Україну й того дурного Тимошенківського суперництва і помаранчевого двовладдя, яке відкинуло Україну за крок до втрати державності. Своїм Указом про відзначення 100- річчя української революції Президент повертає нас до себе, до наших героїв, до наших перемог, але й до трагічних поразок і гірких та болючих зрад. Це і болісний і надихаючий урок для всієї нашої української нації. Тільки пізнавши причини та наслідки злетів і поразок у минулому, ми зможемо подолати і виклики сучасности, зрозуміти і працю самого Президента, його ієрархію цінностей, які просто мусять привести до успішної України.

Для мене це особливо дорога плата, оскільки я з юності схилявся перед подвигом Армії УНР на чолі із С. Петлюрою та воїнів УПА.На цю тему я перевидав 4-и книги, а зовсім недавно побував у Бавнд Бруку й вклонився дорогим могилам.Там спочиває вся нескорена Україна.Від Заходу до Сходу, від Півдня до Півночі. Багато з Полтавщини.Треба б науковцям добре попрацювати тут, зробити каталог, ввести в краєзнавство своїх областей поховані тут постатті борців за волю України.Еміграція зробила все можливе, щоб зберегти пам"ять та неперебутні ідеали. Тепер наша черга, бо вони вже відходять.Ще треба було б передбачити у державному бюджеті хоч невеликі кошти на утриманнч цього пантеону , поки такий же не з"явиться в Україні.

Все тут поки що доглянуте, хоч перед однією могилою було так боляче, що годі було стримати сльози.Всього навсього перекинутий бордюр із довшої сторони могили, тільки ж могила та Прекрасної Поетки і Жінки Оксани Лятуринської.

Платить мені Президент і вигнанням шахраїв і здирників з банківської системи, і розумінням соціальних проблем українців, не опускаючись до улесливого запобігання перед народом, обіцяючи все і вся , а тверезо оцінюючи можливости нашої економіки , пам"ятаючи українську народну мудрість "Праця і труд все перетруть". І це тверезе розуміння реалій дає змогу уряду піднмати мінімальні зарплати і пенсії в умовах непоправних втрат, викликаних російською агресією й відповідно небувалим ,але таким необхідним для країни, військовим бюджетом. А це є свідченням розуміння Президентом соціальності нашої держави, як і записано в Конституції і приведе нас до типу держав північної Європи.

Платить Президент і обмеженням впливу олігархів,жоден з яких не підтримує П. Порошенка. Саме олігархам потрібні українці, які ніколи не розумітимуть свого інтересу. Тож усі їхні канали так і залишилися по своїй суті колоніальними, в сенсі маніпулювання свідомістю громадян,щоб українська нація ніколи не була сильною і свідомою себе, отже, щоб її можна було безкарно експлуатувати.Президент же навпаки -хоче бачити українців сильними, згуртованими, з розумінням своїх прав та обов"язків громадян своєї єдиної у світі держави, без якої всі станемо гноєм для більш сильних народів і держав.У цьому, зрештою, і запорука перемоги над ненависним ворогом.

І настанок ще одна велика плата мені та й усім громадянам, яким болить все ще напівколоніальне становище української мови. Тверда але продумана й зважена позиція стосовно української мови.Я на 200 відсотків упевнений, що таке розуміння проблеми, на якій постійно спекулювали наші вороги, призведе через 5-10 років до масового повернення українців до рідної мови й остаточного переборення російських колоніальних впливів.

Так що Президент Петро Порошенко платить мені і всім українцям високу плату не боячись братись за найактуальніші і найгостріші проблеми українського суспільства, задавнені наші хвороби, що їх в силу тих чи інших причин інші не наважувалася лікувати або лікували невдало .Іншої плати мені й не треба.

Микола КУЛЬЧИНСЬКИЙ



Теги:Микола Кульчинський, Полтава, Симон Петлюра, порохобот


Читайте також



Коментарі (0)
avatar