реклама партнерів:
Головна › Новини › КУЛЬТУРА

Скандал за скандалом: Шевченківська премія

Нещодавно комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка оголосив лауреатів. Однак без скандалу не обійшлось.

Одним з лауреатів визначили літературознавця Михайла Назаренка. Нагороду він отримав за книгу “Крім “Кобзаря”. Антологія української літератури. 1792 – 1883″ у двох частинах (що вже є грубим порушенням Положення про Шевченківську премію, в якому не передбачено відзначення премією упорядників антологій. Подібних прецедентів не було за весь час існування цієї премії – litgazeta.com.ua).

АВТОР ВИДАВАВ СВОЇ ТВОРИ В РОСІЇ

Назаренко ще у 2021 році долучився до перекладу книг російською та видавав свої твори в Росії.

ЩО ВІДОМО ПРО НАЗАРЕНКА

Михайло Назаренко – літературознавець, критик та письменник. Закінчив філологічний факультет Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю “російська література”.

У 2002 році захистив кандидатську дисертацію “Міфопоетика Салтикова-Щедріна”. Доцент катедри російської філології Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка.

Разом із Тетяною Кохановською вів у журналі “Новый мир” колонку “Український вектор” (2011 – 2012), присвячену сучасній українській літературі в історико-культурному контексті.

Михайло Назаренко – редактор і коментатор перекладів творів Білла Віллінґема, Ніла Ґеймана, Артура Конан Дойла, Сюзанни Кларк, Джона Краулі, Алана Мура й Террі Пратчетта.
"Українська літературна газета"



Теги:Шевченківська премія, Юрій Макаров, Михайло Назаренко


Читайте також



Коментарі (0)
avatar