реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Скандал з Шевченківською премією: Макаров пішов

Юрій Макаров пішов у відставку з посади голови Комітету Національної премії України імені Тараса Шевченка. Крім того, з Комітету вийшла художниця Влада Ралко. Ви чули про таку? Між тим, весь Комітет Національної премії, сформований Макаровим, що тотримав назву Макарком - складається з отаких, маловідомих українству людей.

Про своє рішення Макаров повідомив у своєму Facebook.

Цього року вперше в історії Шевченківської премії 9 березня, в день народження Тараса Шевченка, не були оприлюднені імена лауреатів та не опублікований відповідний указ Президента, яким, власне, і оголошуються результати. Натомість прес-служба Зеленського поширила новину про його зустріч із діячами культури та мистецтва з нагоди 209 річниці дня народження Шевченка. На тій зустрічі, крім Макарова та міністра культури Ткаченка, жодного діяча культури не вдається роздивитися на фото...

10 березня голова Комітету Макаров опублікував у своєму Facebook пост про те, що існуючі номінації вирішили доповнити додатковим конкурсом "За внесок у перемогу" і оголосити раніше визначених лауреатів та нових разом 22 травня, в день перепоховання Кобзаря.

У розмові з УП.Культура Юрій Макаров розповів, що не знає, чому Офіс президента так і не опублікував указ про лауреатів Шевченківської премії 2023 та коли саме таке рішення було прийнято в офісі Зеленського.

Юрій Макаров оголосив був, що на номінацію "За внесок у перемогу" він буде висувати художника Матвія Вайсберга. Це просто насмішка над Шевченком і премією, над українством взагалі - для цього досить подивитися роботи цього художника.

Що, звісно, дасть підстави отримувачам коштів з певних організацій кричати про антисемітизм - так, як українці виступали проти кандидатури Олександра Авербуха, якого також протягував у лауреати Макаров...

Василь АВДІЙ




Теги:Вайсберг, антисемітизм, Юрій Макаров, Авербух, Шевченківська премія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar