реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сядринський вотум недовіри голові

Сядринські депутати висловили вотум недовіри сільському голові. Світлана Прокопчук проігнорувала рішення сесії

Тайне завжди становиться явним. Ніколи б не подумали, що так село "попаде". І воно вже в котрий раз попало на несумлінного керівника. Але такого за знану історію не було.

Звісно, в селі одне одного знають. І, здавалося, що обрали весною того керівника, на якого заслуговує село, знану жіночку ще змалку. Такого нахального ігнорування не витримали й депутати сільської ради, що обиралися за часів Януковича, в 2010 році.

16 лютого 2015 року о 15-ій годині відбулася сесія Сядринської сільської ради. Порядок денний – висловлення вотуму недовіри сільському голові, Прокопчук Світлані Вікторівні. Більшістю голосів, (вісім – "за", один – "проти"), сесія прийняла рішення про відставку сільського голови. Сесія проходила у "закритому режимі". Сама винуватиця "торжества", як минулого разу, 30 січня, була відсутня. Події пов'язані з пані Прокопчук вже давно вийшли за рамки "закритого режиму". Це вже питання публічності влади. На жаль, як і за попереднього режиму, продовжується практика закритості владних кабінетів.

Вибори сільського голови, як і депутатів місцевих, ймовірно, проходитимуть восени цього року. Виконувати обов'язки сільського голови, згідно Закону України " Про місцеве самоврядування в Україні" повинно було покладено на секретаря сільської ради Тетяну Сороку. Пані Прокопчук не написала заяви про складання повноважень, тим самим знехтувала рішенням депутатів.

Світлана Прокопчук голова Сядринської сільської ради прийшла до влади 25 травня 2014 року унаслідок дострокових виборів сільського голови. За неї проголосувала більшість жителів Сядриного, Тельного, Самотуг. За час діяльності на посаді сільського голови, пані Прокопчук найбільше "прославилася" неправдомовством, маніпуляціями грошових коштів для воїнів АТО. Крім того Світлана Вікторівна у минулому мала проблеми з законом, приховала цей факт своєї біографії. Умовний термін до виборів, як і в "духовного батька" Віктора Януковича був погашений. Про наявність погашеної судимості повідомили у правоохоронних органах.

Депутати зробили свою справу. Тепер щодо діяльності Світлани Прокопчук на посаді сільського голови повинні сказати своє слово слідство та суд. Та проте, Світлана Вікторівна не полишила свого кабінету. Чи має вона моральне право займати цю посаду? Питання стало риторичним.

Віктор Татарин



Теги:Сядрино, Корюківський район, недовіра голові, Віктор Татарин


Читайте також



Коментарі (0)
avatar