реклама партнерів:
Головна › Новини › Від редактора

"Сіверщина" відмовилася друкувати повідомлення прес-служби Олександра Вілкула

Оскільки від керівника прес- служби віце-прем'єра України Олександра Вілкула інформаційні повідомлення надходять неукраїнською мовою, редакція газети "Сіверщина" офіційно відмовилася розміщувати їх.

Про це керівнику прес- служби Сергію Мілютіну повідомив головний редактор газети Василь Чепурний.

"Оскільки Ви порушуєте державний статус української мови та свої функціональні обов'язки, редакція не бачить можливості для публікації Ваших повідомлень", -- йдеться в листі.



Теги:українська мова, Сіверщина, Олександр Вілкул


Читайте також



Коментарі (4)
avatar
1
Це вчасно, сміливо і вірно,- хоча є абсурдним українцям відстоювати право бути українцями в Україні. Гнати треба чужинців-нахаб.
avatar
2
Це підла практика київської влади. Бо важливі повідомлення треба друкувати. Україномовні  видання, напр. державна "Деснянська правда", у кращому випадку зроблять переклад на українську, російськомовні ж - подадуть в оригіналі, тобто у них перевага - клопоту менше. Отже, на практиці маємо дискримінацію україномовних видань. І де?  Там , де українська -  державна! За такі речі треба б і відповісти чиновникові. Позов має подати ВТ"Просвіта", але цього не робить. Ось її керівника ( П.Мовчана )  треба "гнати" також.
avatar
3
Правильно зробили, молодці!
avatar
4
Роздумам про те, що "мав би  хтось там щось зробити"-безкінечні.Як і роздуми про  суди!? Інша справа-роби сам правільно. А це значить, що коли б кожен суб'єкт правових відносин на теренах держави, вважаючий себе УКРАЇНСЬКИМ, вчинить так само, як відбулось у випадку з "Сіверщиною", все буде нормально. А представники "п'ятої колони" відчуватимуть своє банкрутство.
avatar