реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Як нардеп Іван Заєць назвав редактора "Сіверщини" махровим провокатором

...Одної зими біля Любеча стали підривати лід, безжально глушачи всю дніпровську рибу. Бо прорахували, що повінь знесе намивний пісок у Кончі -- Заспі. І повінь не стане розбирати де дача регіонала Табачника, а де дача опозиціонера Яценюка.
А що казати про повінь народного гніву?

Вона знесе всіх, хто при владі, всіх народних депутатів, бо вони допустили прийняття антиукраїнського закону про другу державну мову. Мова і віра -- найінтимніші постулати кожної людини, яка живе не тільки їжею.

А з іншого боку народних депутатів -- націонал-демократів ми обрали -- ті, хто місив багнюку по менах і сосницях, хибалівках і великих щимелях, агітуючи за них. А тепер вони мають від нас величезні зарплати і кажуть, що "нє понялі за што галасуют" (Турчинов). Якщо нє понялі -- звільніть місце!

...Так я виступав на сесії Головної Ради Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, обговорюючи питання про загрози українству після прийняття законопроекту московських слуг Ківалова і Колесниченка. Після цього виступу народний депутат Іван Заєць назвав мене махровим провокатором -- точно таким, як Єфремов. Бо бачте, я не розрізняю хороших депутатів від поганих. Повінь також не розрізняє...

Детальніше виклад мого скандального виступу читайте в наступному номері газети "Сіверщина", яку можна передплатити по всій Україні. У тому числі в офісі народного депутата Івана Зайця.

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:Сіверщина, українська мова, Просвіта, Василь Чепурний, Іван Заєць


Читайте також



Коментарі (10)
avatar
1
А що, хіба знайдуться сьогодні такі представники національно-свідомої частини суспільства , які пробачать нинішнім достойникам з мандатом народного обранця у кишені за небажання постати проти кнопкодавців!? Що тут казати. Перший раз вони віддали Юлін уряд, нічого не завадили по Харківським угодам, а тепер розповідають байки, після того, як прос...ли наріжний камінь українського буття. Бути їм у наступному парламенті чи ні? Про це навіть не треба б було і дискутувати там, де існує якесь почуття власної гідності. У нас же все догори дригом. Тому, пане Васильку, не витрачайте зайве сили.Краще готуйте на майбутнє гарних молодих людей, які б колись таки та змінили Зайців, Костенок, Мовчанів тощо....
avatar
2
А я не ганьбив би Зайця, Костенка та Мовчана - вони роблять все, що можуть. Якби їх не було у Верховній Раді, то українству в Україні був би повний каюк.
avatar
3
Тут про ганьбу не йдеться, пане Горяєв. Бо реальні заслуги творців Незалежності наявні. І ніхто з нині сущих не натякає на приватизацію зробленого.Питання стоїть у площині конкретної ситуації, породженої останніми роками невмілими діями наших достойників у широкому розумінні. А тому маємо повне право дякувати за заслуги і рухатися вперед, а не постійно згадувати про те, хто який гарний та патріотичний. Хіба не так? Тож пану Василю не гріх було б запитати і у Зайця, і у Костенка- чому се вони впродовж двох десятків років настільки щильно законсервували націонал-патріотичну частину парламенту, не пускаючи туди нових облич навіть зі своєї партії? А так і самі потихеньку вкрилися мохом.
avatar
4
Заєць мені після засідання кричав, що це мене жаба душить. Бо він депутат і має величезну зарплату, яку платить український виборець -- так я йому сказав. Тож каже -- йди сам у депутати! Кажу, може й пішов би, якби не вас туди весь час пропихав. Та якби ви не вкрали у людей надію на націонал- демократів! Це ж треба: ці всі діячі всю дорогу при владі, а не могли мову надійно захистити! А тепер, коли все проср..., кажуть, щоб я сам ішов у Верховну Раду!
avatar
5
А чому б і не піти - підіть, але не від УНП, а від "Просвіти" по мажоритарному округу.
Я Вас давно критикую за те, що Ви громадську просвітницьку організацію заполітизували і підклали під УНП.
avatar
6
Отакої! Я Просвіту свідомо дистанціюю від партій, єдине, що з УНП разом проводимо Шевченківські дні, бо іншим партіям це нецікаво...
avatar
7
Шановний пане Горяєв! Тут і я хочу вступитися за пана Василя стосовно надмірної політизації Просвіти та "підстилання " її під УНП. Знаєте, спостерігаючи життя обласного центру досить уважно на предмет просвітницької справи впродовж 20 років, я впевнився наскільки пасивною саме до цієї справи була та частина інтелігенції, яка б мала на собі перти воза цього надважливішого вантажу. Тому, можливо, пан Василь і мав потребу тісніше спілкуватися та й знаходити опору якраз у середовищі багатьох нелінивих на той час активістів, які разом і членами УНП були.Та й виж ж добре знаєте, що УНП до 2004-2005 року зовсім не те політичне явище, котрим вона є зараз. З повагою Борис.
avatar
9
Погоджуюсь з Вами.
Але Василь Федорович підтвердить, що вже кілька років тому я рекомендував йому поставити "Просвіту" вище партій, над партіями, бути їм своєрідним суддею і просвіщати народ куди його яка партія клонить. Якби пан Василь дослухався до моїх порад вже тоді, то "Просвіта" отримала б більш широку підтримку небайдужої інтелігенції та більший вплив на суспільство.
avatar
8
Сьогодні активісти УНП знову закликали чернігівців не бути байдужими і збирали підписи на захист української мови. Досить сперечатись, вороги тільки й чекають розбрату...
avatar
10
Василю, бий своїх щоб ворогів налякати!
Навіщо?
Щоб україножерів потішити?
Мовчанів прикрити?
І так 500 років поспіль...
Коліснічеки у захваті!
Чи варто на це життя витрачати?
avatar