реклама партнерів:
Головна › Новини › "Біла Хата"

Символ життя. Про метод Світлани Горбунової

Мати з дитиною — символ життя на Землі. В цьому ще раз переконуєшся, коли дивишся на п’ятимісячну Василину, яка на руках у своєї матусі Світлани почуває себе захищеною від усього. А щоб вона була здоровішою, жіночка для своєї маленької донечки влаштовує сюрпризи — купання у крижаній воді. А почала такі процедури Світлана зі своїм чоловіком Костянтином від самого народження Василини. І звідтоді кілька разів на тиждень вони відвідують сауну на Десні, де поруч у прорубаній ополонці влаштовують різні маніпуляції як для себе, так і для своїх дітей, а їх у сімействі Горбунових п’ятеро: найстаршій — 20 років, а найменшій — 5 місяців.

«Як Ви вважаєте, хто краще себе почуває у воді: діти чи дорослі? І для кого Ви, перш за все, робите приємне — для дітей чи для себе?» — запитав я у Світлани Горбунової. На що вона мені відповіла: «Мета цих дій — зробити дітей здоровими, адже після таких процедур — холодна-крижана вода і тепло — діти, та й дорослі, отримують не тільки внутрішній позитив, а й міцне загартування всього організму. Своєрідний струс для тіла і внутрішніх органів, терморегуляційні навантаження дають серйозні й бажані результати. Подібне загартування «відлякує» такі захворювання, як пневмонія, стафілококові інфекції, — вони не чіпляються до людей, котрі застосовують такі методи».

Нещодавно я дізнався, що вночі на Водохреще взагалі вся вода стає святою. Тому дуже багато православних, які з відомих причин не можуть зануритися в Йордань, абсолютно спокійно стають під душ або приймають ванну, причому температура води теж не відіграє жодної ролі.

Якось так ведеться, що коли менша кількість людей чимось займається «нестандартним», то більшість відносить перших до категорії диваків, не розуміючи самої суті конкретної методики…

Існує думка, що таке купання взимку — шкідливе. Світлана розвіює міфи та стереотипи фактами. У дитячому садочку та в школі, пояснює жінка, багато дітей хворіє, а їхні — ні. Причина — загартування.

«Як усе інше, так і купання взимку в річці, найбільший позитив для дитини дає протягом першого року життя, — розповідає багатодітна мама. — А тому це тільки спочатку боязко вдаватися до таких дій. Але головне — внутрішньо налаштуватися, підготувати фізично своє тіло. Психологічне налаштування в такій корисній справі — не другорядний чинник. На це треба обов’язково зважати. Бо вода — жива матерія, яка має здатність змінювати свою структуру під впливом на неї джерел інформації. Тому з якими думками до води підійдеш, те й отримаєш. Щоб зануритися в холодну воду, спеціальної підготовки не потрібно. Людське тіло пристосоване відчувати частий вплив холоду. Потрібен тільки настрій. Людина повинна знати, навіщо вона це робить».
А тому Світлана впевнена, що купання у крижаній воді («моржування») є не тільки загартуванням та оздоровчою процедурою, а й чудовою психологічно-емоційною вправою, здатною знімати стреси, позбавляти від негативних відчуттів, грубих емоції, стану заклопотаності і тривог.
Із великим вас святом, шановні читачі! З Водохрещем!

Сергій КОРДИК
Фото Валерія Сенчука




Теги:життя, Світлана, метод, Чернігів, символ, Горбунова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar