реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Школярам — про податки

Високого рівня добровільної сплати податків можна досягти лише змалку виховуючи у громадян усвідомлення свого обов’язку робити це.
Нещодавно у середній школі №1 міста відбулася зустріч працівників відділу масово-розяснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові з учнями 9-Д класу.

Метою податківців було ознайомлення молоді з майбутніми змінами, які очікуються у податковому законодавстві нашої держави, адже сьогоднішні школярі – це наші майбутні платники податків, які повинні орієнтуватися в законодавстві України, особливо податковому.

Податківці розповіли учням про Податковий кодекс України, спрямований на побудову сучасної політики, що забезпечує загальний характер оподаткування, рівність усіх платників податків перед законом, досягнення стратегічних цілей сталого розвитку в оновленій системі державного регулювання економіки. Особливу увагу школярів було звернуто на цілі, які передбачає Кодекс, зокрема, на подальше наближення податкового законодавства України до законодавства ЄС з урахуванням перспективи поглиблення економічної інтеграції з Європейським Співтовариством.

Про оподаткування підприємницької діяльності фізичних осіб розповіла Ірина Берегова – завідувач сектору зв’язків зі ЗМІ. Вона розкрила особливості загальної системи оподаткування. Дохідливо роз’яснила сутність фіксованого та єдиного податків.

Також разом зі школярами було детально розглянуто очікувані зміни, передбачені Податковим Кодексом України. Одночасно податківці роз’яснили актуальні розділи проекту, зокрема, щодо податку з доходів фізичних осіб, податку на прибуток підприємств та екологічного податку.

Одним зі шляхів виховання у дітей податкової культури, яка знадобиться їм у подальшому, дорослому житті, є щорічне проведення конкурсу дитячої творчості “Податки очима дітей”. Учням запропоновано висловити своє розуміння теми податків у будь – якій формі. Намалювати, написати, зробити, вишити тощо.

Проведення таких зустрічей впливає на формування високої податкової культури у молоді та на виховання у неї ще з дитинства сумлінного ставлення до сплати податків. І на завершення зустрічі податківці провели вікторину.

Підготував Володимир Сизих, ДПІ у м. Чернігові




Теги:ДПІ, Податки, чернігівська школа № 1, Ірина Берегова


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
1
ВОПРОС ШКОЛЬНИКА: "Интересно, если мне мама за мытьё полов дала на мороженое 10 гривень - их надо облагать налогом или нет?"

Ответ: "Если дашь попробовать мороженое налоговику - то не надо".

КТО ТАКОЙ НАЛОГОВЫЙ ПОЛИЦЕЙСКИЙ?

Налоговый полицейский - это такой человек, который всегда приходит на ВЫРУЧКУ!

- А как зовут налогового инспектора вашего участка?
- Никак его не зовут. Он сам приходит.

avatar