реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОНОМІКА

Діти і податки

Податкові знання – це основа для побудови свого майбутнього, майбутнього своєї країни, адже відомо, що без податків не може існувати жодна розвинена держава світу.

Розуміючи, яке важливе місце у формуванні високої податкової культури молоді займають податкові знання, податківці вже не один рік відвідують школи міста для проведення лекцій, практичних занять, семінарів, а також пізнавально-ігрових та публічних заходів з податкової тематики. Адже від отриманих знань – практична користь. Молодь отримує первинні навички ведення у майбутньому підприємницької діяльності, започаткування власної справи. Головне в заняттях – донести до свідомості майбутніх платників податків важливість своєчасної і повної сплати податків для зміцнення економіки держави і добробуту її громадян.
Між тим, розуміючи, що поряд з основним завданням податкової служби – наповненням бюджету України, виховання майбутніх сумлінних платників податків є одним із шляхів розвитку нашої країни в часи, коли наші діти будуть виховувати вже своїх дітей.

Цього разу в гості до учнів середньої школи №3 у податковий клас завітав начальник відділу масово – роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПІ у м. Чернігові Володимир Сизих.

„Сьогодні усі усвідомлюють пріоритетність освіти як визначального фактора суспільного розвитку, досягнення кращих європейських стандартів життя, утвердження України в колі високорозвинених країн світу, – зазначив у вітальному слові податківець. – Тож, дорогі учні, сьогодні ви ще навчаєтесь, а вже скоро саме від вас буде залежати майбутнє. Переконаний, що ви не тільки здобудете по закінченні школи ґрунтовні знання, але й збагатитеся духовною наснагою, любов’ю до рідної землі, готовністю і вмінням працювати на її благо, станете патріотами своєї країни, в тому числі ваш патріотизм виявлятиметься і у сплаті податків, адже це обов’язок кожного громадянина нашої незалежної держави”.

Він розповів школярам про історію виникнення податків, про конкурс малюнка, який щорічно проводиться податковою службою України, показав учням книжку „Податки очима дітей – 2009”, в якій зібрані твори переможців. Також запросив присутніх взяти участь у конкурсі, який вже розпочався, та висловив сподівання, що у наступному році хтось із учнів школи займе одне з призових місць та отримає путівку до мальовничого санаторно-оздоровчого центру «Маяк», який розташований на березі ласкавого Чорного моря. З цікавістю учні слухали про веб-сайти податкових органів, про друковані видання органів державної податкової служби України, про те, що вони вже зараз можуть завітати до податкової інспекції та отримати ідентифікаційний номер.

Зустріч зі школярами пройшла жваво. Податківець ще раз переконався, що сучасній молоді тема податків не байдужа, незважаючи на те, що присутніми на цій зустрічі були учні 9-х класів. Такі зустрічі не тільки пізнавальні. Обговорення теми податків, порядку і порядності їх сплати в доброзичливій атмосфері сьогодні – виховання довіри до податкових органів та податкової культури, завтра – практичне застосування податкових знань в дорослому житті.
Одне можна сказати напевно: „Ким би діти не стали завтра – вчителями, лікарями, будівельниками або керівниками податкових органів – основу їх майбутніх успіхів складуть знання, які вони отримають уже сьогодні. Тому важливо, щоб діти усвідомили: аби жити в достатку, отримувати заробітну плату, мати захищену старість – для цього слід добросовісно платити податки. За таким принципом живе сьогодні увесь цивілізований світ”.

Ірина Берегова, ДПІ у м. Чернігові




Теги:податки очима дітей, Ірина Берегова, Володимир Сизих, Податки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar