реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Школи в Росії стають платними!

Державна Дума Росії, завдяки партії «Єдина Росія», яка одноголосно (314 голосів) проголосувала «за», прийняла закон, згідно з яким, з 1 вересня 2011 середня освіта в Росії стане платною.

Відповідно до прийнятого закону, велика частина установ соціальної сфери - лікарні, школи і дитсадки - перейдуть з бюджетного фінансування на самоокупність. Іншими словами, держава буде оплачувати не всю їхню діяльність, як зараз, а тільки певний обсяг послуг з держзавдань (субсидування). Все інше соцустановах доведеться заробляти самостійно.

Єдине, що дитина може отримати безкоштовно - це кілька базових предметів. Мова йде про російську мову (2 години на тиждень), англійську мову (2 години на тиждень), математику (2 години на тиждень), фізичну культуру (2 години на тиждень) і історію (1 година на тиждень). А за такі предмети як малювання, музика, інформатика, фізика, хімія, біологія та ін батькам доведеться заплатити. За попередніми даними, вартість навчання на місяць становитиме близько 6-7 тисяч рублів. Це близько 54-70 тисяч на рік і близько 630 тисяч за всі 11 років навчання. Зазначимо, що перші три класи залишаються безкоштовними і в їх програму входить весь набір предметів, що і раніше.

Для довідки: крус російського рубля коливається між 27 руб до 32 руб за 1 долар США.




Теги:платне навчання, освіта, Росія, російська мова


Читайте також



Коментарі (0)
avatar