реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Школа нових можливостей

Чернігівська Self-made School - школа, в якій загартовують дух, навчають мислити та приймати рішення

16 травня представники ЗМІ відвідали унікальний (принаймні в Україні) приватний навчальний заклад – Self-made School, де готують майбутніх управлінців вищої ланки для різних сфер економіки та підприємництва. Крім спеціальних дисциплін, у програмі навчання — живопис та акторська майстерність, йога та бойові мистецтва. Навіщо все це менеджерам? Аби бути успішними в житті, навчитися мислити творчо та нестандартно, мати високий енергопотенціал.

Програми навчання майбутніх управлінців базуються на тих же принципах, на яких базувалася колись система навчання дворян у Росії, самураїв в Японії, а нині їх застосовують у закритих елітних школах Великобританії, розповіли журналістам координатор діяльності школи Ігор Підгорний і провідний тренер Єгор Нємов.

Це, зокрема, такі принципи: простота (завдання не мають бути зарозумілими, адже «зарозумілістю» викладачі частенько компенсують комплекс неповноцінності); орієнтація на життя (все, що вивчають учні, має бути націлене на вирішення реальних завдань); сучасність (знання, які засвоюються в Школі, це досягнення сучасної науки, вони формують уявлення про зовнішній світ).

Наступні принципи навчання: логічність (вся предметна діяльність учнів має бути взаємопов’язаною та послідовною, і призводити до готовності до вирішення складних життєвих завдань); системність (інформація з будь-яких дисциплін, що подається в Школі, має передавати єдине знання про Світ, принципи його функціонування тощо); методики мають бути апробованими та екологічними (відповідати етичним нормам та цілям учнів).

У програмі декілька принципових розділів: світогляд (дає опору для системного глибокого та ясного мислення); культура мислення (спеціальне тренування розуму для навички ефективно приймати рішення); профільна підготовка – наука і мистецтво управління; гармонія (через розуміння мистецтва, літератури, музики, що дає простір для нестандартних творчих рішень); спеціальні навички (риторика, презентація, мистецтво перевтілення, комунікація тощо). Головний акцент — на щоденні практичні завдання (одне з них було таким: легальними способами упродовж дня примножити 200 грн., студентам вдалося заробити 1400грн.!). З’ясувалося, що заняття в Self-made School тривають до 10 місяців, 6 днів на тиждень, с 9.00 до 19.00. Навчатися не просто, але надзвичайно цікаво! - говорять студенти.

За словами тренерів, у результаті випускники реально розумітимуть, що таке управління, зможуть наладити ефективну роботу організації; швидко завойовуватимуть авторитет у колективі; створюватимуть умови, за яких завдання керівника будуть виконуватися точно та з ентузіазмом; надихатимуть команду на досягнення поставлених цілей; зможуть прораховувати бізнес на 10 кроків наперед; створюватимуть продукти, які можуть стати новинками на ринку; прочитуватимуть книгу за вечір, легко запам’ятовуватимуть важливу інформацію; а також, що дуже важливо, навчаться вибирати з моря інформації найціннішу, і на її основі приймати рішення.

Саме такі управлінці найбільше затребувані на ринку праці в будь-які часи! Тож роботодавці вже стають у чергу за випускниками школи. До речі, всі навчальні аудиторії в школі було обладнано відповідно до побажань тренерів. Тут є простора лекційна зала, спортивна зала (з роздягальнями та душовими), кімнати для індивідуальних чи групових занять, кімната тренерів і “кураторська”. Кожен зі студентів отримав для навчання ноутбук. У будівлі — вільний доступ до інтернету. Ще один важливий момент: навчання безкоштовне! Всі студенти отримують стипендію на рівні середньої заробітної плати в регіоні.

16 травня розпочався новий набір на навчання до Self-made School! Про його особливості розповів провідний тренер Єгор Нємов. По-перше, є певні вікові обмеження. Так, найбільше шансів стати студентами елітної бізнес-школи мають молоді люди віком від 20 до 27 років з активною життєвою позицією. По-друге, кандидату бажано мати вищу освіту (однак її відсутність — не перешкода). По-третє – досить високий рівень мотивації до навчання. Відбір буде відбуватися в три етапи: анкетування, тестування, співбесіда.

Анкету абітурієнта можна скачати на сайті www.self-made.com.ua. Заповнити її можна в електронному вигляді або на від руки на окремих аркушах, де варто вказувати номери запитань. Відповідати обов’язково на всі зазначені запитання! До анкети треба додати фотографію, інакше вона розглядатися не буде. Заповнений документ можна відправити на електронну адресу: [email protected] або занести до офісу школи і залишити охоронцеві (вул. 1-го Травня, 166, р-н гипермаркету «ВЄНА»).


Вікторія СИДОРОВА









Коментарі (1)
avatar
1
Набір робсили-лохів для ВЄНИ.
avatar