реклама партнерів:
Головна › Новини › Місто

Ширше за вулиці

Міський голова Чернігова Владислав Атрошенко створив комісію по міській топоніміці, збереженню кільтурно- історичного середовища древнього міста. Натомість розпорядження попередника про комісію по перейменуванню вулиць відмінено.

Нагадаємо, що чернігівська "Просвіта" давно пропонувала міській владі не обмежуватися лише вулицями, але й звернути увагу на стан збереження та використання пам'яток історії, культури та архітектури - а це і пам'ятники та пам'ятні знаки, найменування закладів освіти та культури іменами видатних діячів, ініціювання різних заходів, що, безумовно привертатимуть увагу туристів та виховуватимуть наше населення.

Проте Олександр Соколов ігнорував ці пропозиції "Просвіти", вводячи натомість до комісії по вулицях комуніста та енкаведиста, які, звісно, блокували всі благі починання істориків.

Нову комісію очолює заступник міського голови Ольга Хонич, а до її складу ввійшли, крім міських чиновників відповідного напрямку, історики та просвітяни Олександр Коваленко, Сергій Павленко, Сергій Лаєвський, Сергій Леп'явко, Василь Чепурний, Сергій Черняков, Сергій Бутко, Віра Казимір.



Теги:Владислав Атрошенко, чернігівська Просвіта, топоніміка, перейменування вулиць, Чернігівська міська рада


Читайте також



Коментарі (0)
avatar