реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОГЛЯД

Поправка від команди Атрошенка

У коментарі Суспільному/Чернігів секретар міської ради Олександр Ломако запевнив, що Владислава Атрошенка не так зрозуміли і вулиці, які носять назви російських міст, будуть до Дня незалежності перейменовані. Тобто Московська, Орловська, Курська, Костромська, Брестська і т.п.

Ну, як розуміти сказане Атрошенком - досить прочитати його слова. Вони однозначні. Щоправда, його підлеглий зм'якшує обивательську риторику шефа і вже не про проблеми мешканців говорить при перейменуванні (бо їх просто нема!), а про ...юридичних осіб, яким, ой, леле, треба буде вносити зміни в свої статути. Ага, давайте подивимось які юридичні особи, наприклад, на вулиці генерала Фікселя ...

А більше мене цікавить інше: погоджуючись перейменувати тільки вулиці з назвами російських міст, ви лишаєте назви сталінських генералів, героїв совєтської історії (часто вигаданих героїв), всіх лишаєте пушкіних і толстих?

Нагадаю слова із заяви обласного товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка: "Невже в древньому історичному Чернігові мають бути вулиці російської 77 гвардійської дивізії, чи російської героїні Зої Космодем’янської, яка в мороз палила хати російських селян, чи секретаря Пєнєвського райкому комсомолу Калінінської області Лізи Чайкіної? Чи сталінських генералів, як, скажімо, Фікселя – командира Лоєвського плацдарму, де було бездарним командуванням свідомо понищено десятки тисяч наших мобілізованих земляків, що їх прозвали «сірими свитками» - неозброєних, ненавчених, які зробили тоді Дніпро кривавою рікою? Чи не сталінського маршала Рокоссовського захищає Владислав Атрошенко? Як же він збирається налагоджувати зв’язки з містом Жешув, якщо того маршала ненавидять у Польщі, як сатрапа?"

... А може комусь було дуже треба підставити Атрошенка, щоб на його фоні виглядати красивим?

Василь ЧЕПУРНИЙ



Теги:чернігівська Просвіта, перейменування вулиць, Владислав Атрошенко, дерусифікація


Читайте також



Коментарі (1)
avatar
0
1
Формально, претензії до п. Атрошенка є безпіставними. Процедура перейменувань вимагає громадських слухань. В умовах воєнного стану це не є можливим. А без результатів громадських слухань міський голова не може зробити подання до міської ради про перейменування.
Однак, нічого не перешкоджає запустити цей процес, завершення якого можливе після скасування воєнного стану.
Бажані також зміни до ЗУ "Про присвоєння власних назв...", які б уможливили завершення цього процесу за наявних обставин. Це вже питання до ВРУ та до суб'єктів подання таких змін.
avatar