реклама партнерів:
Головна › Новини › Поради

Шини: як правильно їх зберігати?

Питання про те, як правильно зберігати зимові або літні шини, на перший погляд, здається другорядним. А даремно! Зима чи літо можуть настати дуже швидко, тому варто задуматися про зміну шин заздалегідь. Адже вчасна заміна гуми — гарант вашої безпеки. Автовласники знають, як міняти колеса, а про те, як їх правильно зберігати, знають далеко не всі. У цьому впевнені фахівці фірми «Протектор-шиномонтаж» (м.Чернігів, проспект Миру, 227).

Консультацію щодо правильного зберігання літньої гуми взимку і зимової — в літній період, надає директор фірми Дмитро Загальський:

— Ніколи не кидайте шини, де завгодно, наприклад у кутку. Перед заміною шин напишіть маркером на кожній з них місце їх встановлення: ПЛ — переднє ліве, ЗП — заднє праве. Далі очистіть шини від бруду і видаліть з них частинки гравію.
Зберігати шини необхідно в темному, прохолодному і головне — сухому приміщенні, далеко від жиру, бензину, солярки, нафти та інших речовин, які негативно впливають на гуму і призводять до зменшення терміну її служби.

Якщо гума зберігається з диском, вона не повинна перебувати у вертикальному положенні. Колеса слід підвісити або покласти їх на дерев’яний піддон горизонтально, один на одного. Якщо покришки зберігаються самостійно, без диска, то не варто складати горизонтально або підвішувати, найкраще зберігати їх у вертикальному положенні і обертати раз на місяць (це проводиться для того, щоб мінімізувати дію тиску на одне місце).

Позбавитись проблем можна, здавши шини на зберігання в спеціалізовані фірми. Там ваші колеса надійно зберігатимуться до наступного сезону. У цих фірмах умови зберігання шин відрізняються від умов зберігання шин у домашніх умовах. Тут працюють фахівці, які знають свою справу, але за зберігання, звичайно, треба буде витратити додаткові кошти.
Перед тим, як встановлювати шини, що знаходилися на зберіганні, їх треба перевірити на знос та пошкодження. Також варто оцінити висоту протектора і визначити можливий дисбаланс. Уникнути проблем з нерівномірним зносом та іншим дисбалансом покришок вам допоможе балансування коліс (ця послуга надається в найближчій шиномонтажній майстерні).
Отже, правила зберігання автомобільних шин дуже прості, вам залишається тільки дотримуватись їх, і у вас не буде жодних проблем з подальшою експлуатацією покришок.

Підготував Сергій КОРДИК




Теги:шини, колеса, покришки


Читайте також



Коментарі (0)
avatar