реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Винахідливість – проти ожеледиці

Жителька російської Самари придумала, як зробити черевики стійкими під час ожеледиці.

У такому модернізованому взутті не страшна будь-яка ожеледь. А причиною, яка спонукала жінку до кмітливості стала… травма. Справа в тому, що взимку у Самарі відлиги чергуються із замерзанням (зовсім як на Чернігівщині).
Такі погодні умови перетворюють дороги і тротуари на чудову ковзанку. От тільки ходити по такій ковзанці треба не на ковзанах… Тому черги в міські травмпункти постійно поповнюються все новими травмованими, які «невдало впали».

Олена Тіхонова теж стала жертвою ожеледі: посковзнувшись, вона з розмаху ударилася спиною, потилицею і куприком. На щастя, обійшлося без серйозних травм, але на лікування серйозних ударів пішло два місяці.

– Ідея, як зробити взуття абсолютно неслизьким, спала мені в голову, поки ходила по лікарнях, – розповіла журналістам Олена Олексіiвна. – Я пішла на ринок, купила дві пари зручних зимових черевиків і відправилася в шиномонтаж.

Автослюсарів жінка (між іншим, автомобіліст з 10-річним стажем) попросила поставити на підошву черевиків декілька автомобільних шпильок – аналогічно за прикладом зимових автопокришок. Ремонтники посміялися, але шпильки поставили: по шість на каблук і по два – на саму підошву. До речі, з двох пар черевиків для цієi процедури підійшла тільки одна – з товстою і не порожнистою підошвою. Адже шпилька заганяється всередину на глибину в півтора сантиметри.

Шиномонтажникі так здивувалися жіночій кмітливості, що навіть плату за роботу не взяли.

– Якщо прикинути, скільки це могло б коштувати, вийде зовсім недорого, – говорить Олена Олексіiвна. – Я поставила на черевики 16 шпильок, одну шпильку коштує півтора російські рублі. 24 рублі – невелика ціна за повну стійкість і своє здоров’я.
У модернізованому взутті, за словами Олени Тіхоновоi, можна ходити по будь-якій кризі або слизькому пагорбу без будь-яких зусиль. Єдиний недолік – черевики з металевими шпильками цокають по плитці.




Теги:шиномонтаж, покришки, ожеледь, слизько, травмпункт, Винахід, шпилька


Читайте також



Коментарі (0)
avatar