реклама партнерів:
Головна › Новини › ЕКОЛОГІЯ

Доходи -- з відходів

На Чернігівщині проаналізований рівень використання вторинної сировини у 2009 році
Виявилося. що торік на підприємствах та організаціях області утворилося 1,3 млн.т вторинної сировини та відходів виробництва, що становило 92% обсягів 2008р.

У господарський обіг повторно залучено 352 тис.т вторинної сировини та відходів виробництва, що становило 27% загального обсягу знову утворених відходів. Більше половини (58%) вторинної сировини і відходів виробництва використано на сільськогосподарські та інші потреби, 28% – на виробництво споживчих товарів, решту (14%) – на виробництво продукції виробничо-технічного призначення та паливні потреби.

Порівняно з 2008р. збільшилося використання дефекату, шин зношених, сироватки молочної товарної, відходів паперу та картону, жому бурякового, зернових відходів, матеріалів текстильних вторинних.

Слід зазначити, що не всі відходи залучаються на переробку. Так, на 1 січня 2010р. на підприємствах області залишилися непереробленими або непоставленими на переробку іншим підприємствам 3,8 млн.т вторинної сировини та відходів виробництва.

Упродовж 2009р. в області було знешкоджено або вивезено на звалища 481 тис.т вторинної сировини та відходів виробництва. Серед вторинної сировини знищувалися зола та золошлакові відходи, костриця луб'яних волокон, відходи деревини, сироватка молочна товарна, жом буряковий, лушпиння соняшникове, стержні початків кукурудзи, зернові відходи, шини зношені, відходи шкіряні, шлаки ливарного та сталеплавильного виробництва.

На зберігання та знищення вторинної сировини й відходів виробництва було витрачено 9,5 млн.грн. Площа, яка відведена під зберігання відходів, становила 179 га.

Головне управління статистики у Чернігівській області




Теги:шини, відходи, пеперобка відхоодів, вторинна сировина


Читайте також



Коментарі (0)
avatar