реклама партнерів:
Головна › Новини › Споживач

Колеса та ролики – найзатребуваніші сфери застосування

З моменту першого використання колеса життя людини змінилося кардинальним чином. На сьогоднішній день сфер застосування цього винаходу дуже багато, воно торкається практично кожної області життєдіяльності. Наприклад, у промисловості колеса для візків та тачок використовують як опорні. З їх допомогою процес переміщення вантажу стає на порядок швидшим і менш енерговитратним.

На які категорії діляться колеса для візків

Для правильної експлуатації необхідно враховувати можливості вантажопідйомності та максимально допустимий тиск на колесо. За параметрами можна виділити такі підгрупи:

  • легке навантаження. В даному випадку максимальним допустимим навантаженням вважається 200 кг. Як правило, опорні ковзанки використовуються у візках супермаркетів, у садівництві, у складських приміщеннях, на побутовій техніці та меблях. Для зручності експлуатації на деяких моделях встановлюють поворотний механізм із додатковим гальмом;
  • середнє допустиме навантаження (400 кг). Моделі широко застосовуються у громадській сфері, у складських приміщеннях з будівельними матеріалами, на підйомно-транспортній техніці;
  • збільшене навантаження (110 кг) на одну одиницю. Варіанти затребувані у важкій промисловості та складських приміщеннях;
  • максимальне навантаження (до 7 тон). Вироби потрібні в машинобудуванні, суднобудуванні та гірничодобувній галузі.

Від вибору запчастини та технічних характеристик залежатимуть процес виробництва, цілісність техніки та вантажу, що перевозиться.

Колеса та ролики – найзатребуваніші сфери застосування

Типи покриттів коліс

Враховуючи той факт, що поверхня, якою їздитимуть візки та тачки, може бути найрізноманітнішою (метал, грати, бетон, ґрунт, плоска або з перешкодами), покриття коліс повинні бути відповідними. Це можуть бути різновиди гуми, поліуретан, пропілен, термопластик. Наприклад можна взяти великий гіпермаркет, у якому пересуваються як навантажувачі, і клієнти з візками. Щоб не залишати слідів на підлоговому покритті, використовується спеціальна сіра гума.

Поліуретанові вироби мають більш високі характеристики, які можуть використовуватися в агресивному середовищі. Наприклад, вони не піддаються впливу морської води, температури, засобів для дезінфікування.

Окрім покриття, ролики можуть бути виготовлені із різних матеріалів: алюміній, пластик, метал. Другим за важливістю аспектом є влаштування підшипника. Ця деталь теж приймає на себе більшу частину допустимого навантаження, безпосередньо відповідає за функціональність та продуктивність колеса. Типи підшипників можуть бути наступні: роликові, кулькові та деталі ковзання.

У харчовій промисловості використовується окремий набір матеріалів як для самого колеса, так і для покриття. Дані елементи повинні бути виготовлені без додаткових хімічних домішок, щоб не виділяти шкідливі речовини за високих температур.

Джерело: fregat.com.ua




Теги:колеса, ролики, споживач


Читайте також



Коментарі (0)
avatar