реклама партнерів:
Головна › Новини › Проблема

Що заважає спокійно спати ніжинцям?

Слова відомої пісні уродженця Ніжина Марка Неймана (Бернеса) «любимый город может спать спокойно» для більш як двох сотень його земляків через бездіяльність виконавчої влади міста залишаються нездійсненою мрією.

Добряче дістав жителів ніжинського мікрорайону Прогрес розташований по вул.Шевченка нічний клуб «Абсолют», власником якого є голова Народної партії в Ніжині, місцевий депутат та підприємець Ігор Пучка.

Даний заклад розташований у колишньому приміщенні продуктового магазину, в центрі жилого кварталу і, по суті, являє собою чималу прибудову прямо до першого поверху багатоповерхового будинку, за стіною якого, до речі, живуть прості люди. Але головною особливістю «Абсолюту» є його розташування - він знаходиться прямо посеред житлового масиву, у народі -- «коробки» по вул. Шевченка. За словами сусідки бутербродної Лідії Сергіївни, «по будинку, в який вмонтований «Абсолют» під час його роботи всюди розходяться коливання від звукових хвиль і від цього страждають люди особливо похилого віку, які схильні до хвороби серця та гіпертонії»

Люди, котрі проживають біля даного розважального закладу неодноразово зверталися до міського голови з проханням обмежити час роботи даного закладу, але отримували на свою адресу лише формальні відписки. Мабуть все це через те, що сам власник нічного клубу Ігор Пучка є правою рукою Ніжинського мера М.В.Приходька. Оскільки як не інакше пояснити той факт, що виконкому під головуванням Михайла Приходька свої голосуванням надав нічному клубу «Абсолют» статус бутербродної дозволи здійснювати режим роботи до 5 ранку. При чому більшість відвідувачів «Абсолюту» є неповнолітніми особами, яким там же пропонують алкогольні напої та кальян. Чи може тисячолітнє місто змиритися з таким осередком розпусти ? Мабуть ні.

Мешканці прилеглих до «бутербродної» «Абсолют» будинків постійно скаржаться на той безлад, який відбувається у них під вікнами цілими ночами: сигналізації машини, стрілянини, постійні бійки, торгівля наркотиками, оргії та багато інших речей не дають спокійно жити звичайним громадянам. А люди, котрі працюють в Києві та рано йдуть на електричку бояться виходити з під’їзду, бо цілком ймовірно, що на вулиці їх чекає злодій.

Єдиний аргументом влади до цього був таким, що І.В. Пучка нібито вкладає кошти в допомогу ЗОШ № 15. Але за словами мешканців до обладнаного за кошти власника “Абсолюту” дитячого майданчику, який розташований неподалік від горе-«бутербродної» жителі прилеглих будинків не пускають своїх дітей, так як там кожної ночі утворюється цілий смітник контрацептивів та шприців.
Не витерпівши ігнорування Ніжинської влади жителі зібрали більше 150 підписів і звернулися з відкритим листом на адресу Президента України Віктора Януковича.

Як стало нам відомо, відповідними органами проходила перевірка законності роботи цього закладу, а поки фахівці перевіряли цей заклад, він безперешкодно перейшов в режим підпільної роботи і з вимкненими ліхтарями та вітриною. Дана перевірка знайшла чимало фактів порушень у функціонуванні даного закладу. Але, на жаль, звернення більш як 150 громадян міста було спущене вниз по владній вертикалі до ніжинського виконкому, де знову у відповідь надали формальну відписку.

Не витерпівши такого знущання влади, на чергову 25 сесії Ніжинської міської ради прибули мешканці цих будинків щоб міському голові та всім депутатам пояснити, як заважає жити людям робота такої «бутербродної». Відвідати сесію Ніжинської міської ради жителі вирішили через те, що за весь час роботи даної бутербродної, а це уже більш ніж 10 років вони неодноразово зверталися до влади, зокрема і до міського голови М.В.Приходька, який, на їх думку, покриває існуючий навколо безлад.

І вже 10 років триває, свого роду, протистояння між жителями мікрорайону та скандальної «бутербродної» і весь цей час влада міста Ніжина в особі Ніжинського міського голови всіляко захищає свого товариша-депутата І.В.Пучку та приховує все те, що відбувається під стінами та безпосередньо у самому «Абсолюті». Тому на сесії міської жителі прилеглого району привселюдно звернулися до М.В.Приходька і попросили його вжити необхідних заходів, щодо приведення у відповідність роботи закладу «громадського харчування». Зі слів мешканців: “Ми постійно проживають у моральному навантаженні постійний галас під вікнами спричиняє багато незручностей

Мер, як йому і належить привселюдно пообіцяв розібратися в ситуації, навести лад і нарешті залишити громаду у спокої, але мабуть обіцянки мера залишилися лише обіцянками і наступного дня - Пасхальної суботи, до речі страсної, всі бажаючи безперешкодно, всього за 20 гривень мали змогу потрапити до «Абсолюту» де традиційно по вихідним дівчина демонструвала стриптиз. А під самим закладом знову відбулася бійка, та це уже тема відповідного реагування правоохоронних органів.

Шкода, що інтереси територіальної громади залишаються лише інтересами пересічних громадян і про них згадують лише напередодні виборів, а з бізнесовими інтересам ніжинських партійних босів та керівництва міста ніхто не може ні заважати ні суперечити. Через таку позицію влади мешканці будинків поблизу «Абсолюту» будуть звертатися до Генерального прокурора України Віктора Пшонки.

Олександр ПРИСТУПЛЮК



Теги:Михайло Приходько, Ніжин, Народна партія


Читайте також



Коментарі (0)
avatar