реклама партнерів:
Головна › Новини › 

«Шахтар» став одним із фаворитів своєї групи в Лізі чемпіонів

Єдиний представник України у футбольній Лізі чемпіонів цього сезону – донецький «Шахтар», приємно дивує своїх шанувальників на старті кампанії.

Незважаючи на те, що після жеребкування групової стадії багато хто з експертів відводив «гірникам» лише останню сходинку у квартеті «F», до якого українська команда потрапила разом із мадридським «Релом», німецьким «Лейпцигом» та шотландським «Селтіком», «Шахтар» зміг показати високий клас гри у перших двох матчах. І як підсумок – спочатку сенсаційно розгромив «Лейпциг» на його ж полі з рахунком 4:1, а потім у дуже напруженому матчі проти «Селтіка» зіграв внічию 1:1, опинившись після двох турів на другій сходинці в таблиці квартету, поступаючись лише «Реалу», який зміг набрати максимальну кількість очок.

І що найголовніше – тепер у перспективи «Шахтаря» вірять не лише самі гравці, тренери та вболівальники українського клубу, але і експерти. Зокрема, другим у черзі за виходом у плей-офф поточного сезону Ліги чемпіонів «гірників» тепер вважають аналітики відомої беттинг-компанії Fansport, в лінії якої завжди є широкий вибір об’єктів для парі на футбольні єврокубки. Ті вболівальники, які вже встигли відвідати офіційний сайт Fansport та переглянути котирування на підсумки групової стадії Ліги чемпіонів у групі, в якій виступає «Шахтар», мали змогу переконатися, що за шансами на вихід до плей-офф українська команда наразі поступається лише «Реалу».

Вірогідність успіху «гірників» в боротьбі за одну з двох найвищих позицій в квартеті оцінена у 39% шансів, тоді як аналогічний показник «Лейпцига» та «Селтіка» нижчий – 37% та 21% відповідно. Ну, і звісно, що найвищий він у «Реала», якому відводять близько 98% шансів на плей-офф.

Кардинальна зміна ставлення до «Шахтаря» та його перспектив у цьогорічній Лізі чемпіонів пов’язана насамперед зі здобутими чотирма очками на старті кампанії. А тепер, аби переконати аналітиків у тому, що команда здатна на ще більш вражаючі успіхи, підопічним хорватського тренера Ігоря Йовичевича необхідно показати свій рівень у двох поспіль матчах з головним фаворитом своєї групи – «Реалом», які відбудуться 5-го та 11-го жовтня.

З одного боку – мадридці наразі виглядають дуже міцно, залишаючись єдиною в Європі командою з топ-чемпіонатів, яка поки що не втрачала очки в жодному матчі сезону. З іншого боку – після паузи на матчі збірних форма «Галактікос» вже може бути не настільки вражаючою, та і «Шахтар» в своїй історії вже має досвід вставляння палиць у колеса іспанського гранду. Як повідомляє портал Betonmobile.ua, в сезоні 2020/21 Ліги чемпіонів «гірники» сенсаційно переграли «Реал», причому зробили це двічі за груповий етап. Спочатку у емоційному виїзному матчі «Шахтар» здобув перемогу з рахунком 3:2, а потім – вже у рідних стінах український клуб взяв верх над суперником з результатом 2:0.

Дивовижно, але у тому сезоні, навіть попри дві «вікторії» в дуелях з «Реалом», «Шахтарю» так і не вдалося вийти з групи, посівши в ній третє місце, і пропустивши вперед мадридців і німецьку «Боруссію» з Менхенгладбаху. Але цього сезону у «гірників» є шанс виправити старі помилки, і якщо дуелі з «Реалом» складуться для підопічних Йовичевича навіть наполовину так же вдало, як матчі дворічної давнини, то перспективи виходу до плей-офф у представника України і Лізі чемпіонів стануть набагато яскравішими.




Теги:Футбол, Ліга Чемпіонів, шахтар


Читайте також



Коментарі (0)
avatar