реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Сесія почалася з протестів колишніх та хвилини мовчання

Вчора сесія обласної ради розпочалася з тихого протесту колишніх міліціонерів, есбеушників, льотчиків тощо - вони просили чи вимагали підвищення\ перерахунку пенсій. Жодного плакату, лозунгу - тільки виступи від мікрофона.

Сама ж сесія почалася не тільки з Гімну України, але й з хвилини мовчання за загиблими захисниками України від російської навали на Світлодарській дузі.

Голова обласної державної адміністрації Валерій Куліч вручив орден «За мужність» III-го ступеню Тамарі Мельник, матері старшого солдата Віктор Мельника із села Світличне Варвинського району, який загинув біля села Зайцеве Донецької області. Указом Президента України від 25 листопада 2016 року № 522 за проявлені мужність і героїзм наш земляк посмертно удостоєний нагороди.

Валерій Куліч поклонився матері героя, а зал аплодував їй, аж доки не пройшла по залу на своє місце. Мати отримала синову нагороду мовчки...

Сесія заслухала звіт голови обласної ради Ігоря Вдовенка та затвердила бюджет області і ряд програм.

Зокрема, програму розвитку малого і середнього підприємництва на 2017-2020 роки. Головною метою її є створення сприятливих умов для розвитку малого і середнього бізнесу, його адаптація до роботи в умовах нових стандартів та конкуренції відповідно до вимог Угоди про асоціацію з ЄС, підвищення економічних показників регіону, забезпечення зайнятості населення, спрямування дій місцевих органів влади, суб'єктів малого і середнього бізнесу, громадських організацій підприємців, їх об'єднань на розв'язання актуальних проблем у сфері підприємництва.

На реалізацію намічених заходів програми необхідно 23380 тис. грн, зокрема для фінансування у наступному році в обласному бюджеті передбачені видатки у розмірі 4750 тис. грн.

Рішенням ради прийнято «Програму покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин та правоохоронних органів, які беруть участь в антитерористичній операції та дислокуються на території Чернігівської області, на 2017 рік». Цим документом передбачається закупівля обладнання, будівельних матеріалів, запасних частин та комплектуючих для автомобільної техніки, організація надання послуг з транспортних перевезень військовозобов'язаних, військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів до військових частин, зони проведення антитерористичної операції та у зворотному напрямку тощо. Для фінансування цих заходів з обласного бюджету буде спрямовано майже 1 млн 600 тис. грн.

Ще одна Програма стосується підтримки розвитку сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів Чернігівської області на 2017-2021 роки. Даний документ розроблений відповідно до закону України «Про сільськогосподарську кооперацію» та Стратегії сталого розвитку Чернігівської області на період до 2020 року. У рамках Програми передбачається надання фінансової підтримки з обласного бюджету для відшкодування на безповоротній основі 80% вартості придбаної техніки та обладнання для виробництва, заготівлі та переробки сільськогосподарської продукції діючим та новоствореним сільськогосподарським обслуговуючим кооперативам, але не більше 100 тис. грн для одного суб'єкта господарювання, що зареєстровані на території Чернігівської області. Загальна потреба в коштах для виконання Програми становить 3 мільйони 125 тис. грн.

Депутатський корпус підтримав ще дві обласні Програми щодо розвитку фізичної культури та стосовно спорту Чернігівської області на період 2017 - 2020 роки та попередження дитячої безпритульності та бездоглядності, розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2017 -2021 роки. Таку ж одностайність депутати продемонстрували затверджуючи, Стратегію створення системи дитячої паліативної допомоги в Чернігівській області до 2020 року та Програму створення страхового фонду документації Чернігівської області на 2016-2020 роки



Теги:Валерій Куліч, герої АТО, Чернігівська обласна рада, Ігор Вдовенко, Світличне


Читайте також



Коментарі (0)
avatar