реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Село Стара Басань на Бобровиччині визнано осередком спалаху інфекції

У Чернігівській облдержадміністрації 13 квітня голова ОДА Андрій Прокопенко провів засідання штабу з ліквідації надзвичайної ситуації.

Прийнято необхідні рішення у зв’язку зі встановленням діагнозу коронавірус жителю села Стара Басань Бобровицької ОТГ.

12 квітня з підозрою на коронавірусну інфекцію він був госпіталізований до інфекційного відділення Козелецької ЦРЛ. Сьогодні ПЛР-тестування підтвердило діагноз.

– Козелецька ЦРЛ має необхідне матеріально-технічне оснащення та кадрове забезпечення. Медперсонал, який доставив хворого до лікарні, діяв згідно протоколів та був у захисних костюмах. Епідеміологи оперативно визначили перше коло контактних осіб – наразі їх 9, – зазначив Андрій Прокопенко.

Комісія вирішила наступне:

1. Визнати населений пункт Стара Басань Бобровицької ОТГ осередком спалаху інфекційної хвороби.

2. Місцевим органам влади (Бобровицькій РДА та Бобровицькій міській раді) встановити на території населеного пункту особливий режим проведення протиепідемічних заходів.

3. Місцевим органам влади спільно з Нацполіцією в області, ДСНС, Управлінням охорони здоров’я, обласним лабораторним центром:

- інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;

- визначити перелік об’єктів, на яких провести дезінфекцію.

4. Обласному лабораторному центру спільно з Нацполіцією контролювати перебування на самоізоляції осіб, які визначені контактними.

Також прийнято рішенння провести всім контактним особам ПЛР-тестування.

Вчора проведено 36 ПЛР-досліджень. Зокрема, 25 хворим з пневмонією, двом контактним особам та 5 медичним працівникам мобільних бригад. Із 36 тестів 35 – негативні, окрім вже згаданого по Старій Басані.

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації



Теги:Андрій Прокопенко, Стара Басань, Козелець, моровиця, Чернігівська ОДА, короновірус


Читайте також



Коментарі (0)
avatar