реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Із лікарні виписали пацієнта № 1

Номер свідчить не про його важливість, а про те, що у нього першого в області виявили коронавірусну інфекцію. Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров'я Петро Гармаш, йдеться про чоловіка з села Комарівка Борзнянського району, який проходив лікування у районній лікарні.

"Виписка пацієнтів здійснюється після дворазового ПЛР-дослідження, яке дає негативний результат, – каже Петро Гармаш. – Але ми враховуємо і ту симптоматику, яка у пацієнта є. У нас були випадки, коли після трьох-чотирьох діб перебування в стаціонарі людина не має жодних скарг, але після тестування виявляється позитивний результат на COVID-19. Так було з одним уже виписаним пацієнтом із Корюківської ЦРЛ. Але то – молодий чоловік. А якого сьогодні виписали – він старший, у нього є супутні захворювання, хронічні, і тому ця хвороба протікала з більшими ускладненнями і термін лікування був довшим".

Пацієнту 69 років, він надалі перебуватиме під спостереженням сімейного лікаря.

Водночас обласна надзвичайна комісія визнала села Буда Корюківського, Красносільське Борзнянського районів та Чернігів, де зафіксовані вражені вірусом, осередками спалаху інфекції – тут проводитимуться посилені дезінфікуючі заходи. Кладовища вирішено закрити для відвідувань, окрім випадків поховань померлих.

На знімку: в'їзд у село Комарівка.

Фото Раїси ШАНСЬКОЇ.
"Голос України"



Теги:моровиця, Андрій Прокопенко, короновірус, Комарівка, Борзна


Читайте також



Коментарі (0)
avatar