реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Для обсервації зарезервовані санаторії та лікарні

На засіданні обласної комісії з надзвичайних ситуацій у Чернігові визначені місця для обсервації тих, хто повертатиметься на великодні свята з інших країн.

Це санаторії "Пролісок" і "Зелений гай" та два медичні заклади -- обласний центр радіаційного захисту й обласний госпіталь ветеранів війни. Загалом ці заклади готові одночасно прийняти 362 людей.

Але висновки Чернігівського лабораторного центру та обласного управління Держпродспоживслужби свідчать, що ці заклади не повністю відповідають вимогам, які висуваються до обсерваторів.

Комісія ухвалила: рекомендувати органам місцевого самоврядування для мінімізації заражень у святкові дні запровадити додаткові обмеження з середини дня 18 квітня до ранку 21 квітня.

"Для посилення протиепідемічного контролю і недопущення потрапляння інфекції в область встановлюємо контрольно-пропускний пункт на в'їзді із Сумської області на ділянці дороги Р-65 між містами Новгород-Сіверський - Шостка. Нагадаю, в місті Шостка Сумської області зафіксовано спалах коронавірусу, - повідомив голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко. - Головна мета всіх додаткових заходів, спільно зробити все можливе, щоб уникнути сплеску інфекції після святкових вихідних. Якщо спрацюємо, область та вся країна зможе швидше вийти з карантину та повернутись до звичайного способу життя".

Тим часом, в області виявлено двох нових інфікованих - із сіл Стара Басань Бобровицького та Ніжинське Ніжинського району. За день в області здійснено 48 ПРЛ-тестів, з них 46 - негативні.

"Голос України"



Теги:короновірус, Андрій Прокопенко, Чернігівська ОДА, обсервація, моровиця


Читайте також



Коментарі (0)
avatar