реклама партнерів:
Головна › Новини › ПОДІЇ

Селяни захищають пасовище

На мітинг під сільрадою зібралися селяни Вознесенського, що під Черніговом – тут проходила сесія сільської ради, на якій розглядали питання про розробку проектів землеустрою, які передбачають розділення сільського пасовища на дві частини. Люди бояться, що таким чином сільське пасовище буде суттєво зменшене.

Загальна площа пасовища – 48 гектарів. У сільській раді пояснюють, що є рішення судів, до Верховного включно, про скасування кадастрового номера на пасовище, як єдину ділянку і її хочуть розділити на дві – площею 34 і 14 гектарів відповідно.

У Вознесенському більше 100 корів, що радує на фоні поголовного зменшення худоби у селянських господарствах. Оскільки село приміське – селяни продають молоко, сметану та сир у Чернігові і мають з того чесний заробок. Зменшення пасовища мусить привести до зменшення череди.

На сесію схвильованих селян не пустили і двері підперли шваброю. Селяни викликали поліцію. Зрештою, пустили одного делегата. 22 із 23 депутатів Киселівської сільської ради (так зветься орган влади ОТГ, куди входить Вознесенське) проголосували «за» розробку проектів землеустрою. Проте їх ще мають затвердити на наступній сесії.



Теги:продажні суди, пасовище, Вознесенське, селянське господарство, Киселівська ОТГ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar