реклама партнерів:
Головна › Новини › СУСПІЛЬСТВО

Під Черніговом новоселівці знов перекривали трасу

Біля Новоселівки, що під Черніговом на шляху в напрямку Новгорода- Сіверського, сьогодні зранку місцеві мешканці перекривали автомобільну трасу міжнародного значення.

Вони протестували таким чином проти незаконного, за їх твердженням, розподілу землі. Акція проходила під гаслом «Поверніть землю під пасовище!». Мова йде про те, що місцева влада забрала 11 гектарів землі, виділивши натомість 14 гектарів у настільки заболоченому місці, що й корови грузнуть. Натомість сільська влада стверджує, що інформація протестувальників не відповідає дійсності і розподіл землі здійснено в рамках закону. Демонстранти пропускали автомобілі, які везли людей у лікарню.

Акція тривала біля години без порушень громадського порядку. Поліція у перебіг подій не втручалася. Зрештою протестувальники і представники влади домовилися провести перемовини для врегулювання конфліктної ситуації.
Слід зазначити, що перекриття траси для новоселівців – звичне заняття, яке вони практикують з 2014 року, коли невідомі намагалися відібрати пасовище під приватні земельні ділянки. Тоді справою новоселівського пасовища займалися Генеральна прокуратура та суди, з Верховним включно.



Теги:перекриття траси, Новоселівка, пасовище


Читайте також



Коментарі (0)
avatar