реклама партнерів:
Головна › Новини › Невідома Україна

СБУ визнала: в Халявинському лісі поховані біля 5 тисяч жертв комуністів

У відповідь на запит народного депутата України від ВО "Свобода" Руслана Марцінківа Голова Служби безпеки України О.Якименко повідомив, що хоча в архівах КГБ і нема даних про масові розстріли жертв радянської влади, які поховані в халявинському лісі біля Чернігова, але завдяки опитуванню свідків ще в 1990 році було встановлено: там поховано біля 5 тисяч людей.

Повного списку жертв нема, -- зазначає у відповіді Голова СБУ. "Разом з тим у фондах Головного державного архіву СБУ зберігаються Протоколи (так у відповіді -- слово "Протоколи" чомусь з великої літери -- ред.) позасудових органів, що діяли в роки "Великого терору" (1937- 1938 рр.) -- "Трійки" Управління народного комісаріату внутрішніх справ (НКВС) УРСР по Чернігівській області, яка приймала рішення, у тому числі й щодо застосування вищої міри покарання (ВМП).... У вказаних Протоколах наявні підписи Начальників управління НКВС УРСР по Чернігівській області Корнєва, Єгорова, заступника начальника Управління Широкого, секретарів Чернігівського обласного комітету КП(б)У Маркітана, Михайлова, Федорова, прокурорів Чернігівської області Склярського, Савранського та помічника прокурора Товчи- Гречки", -- говориться у відповіді Голови Служби безпеки України Олександра Якименка.

Звертає на себе увагу прізвище ката Корюківки Олексія Фьодорова, якого Табачник, Колесніченко та інші кремлівські агенти намагаються героїзувати у незалежній Україні...

Детальніше читайте у наступному номері газети "Сіверщина".



Теги:Халявин, Руслан Марцінків, репресії, свобода, Олексій ФЕДОРОВ, СБУ


Читайте також



Коментарі (7)
avatar
1
Тепер, звичайно, цим нелюдям-покидькам -Бог суддя та вічне прокляття.
avatar
2
Але списки учасників "тройок" треба обнародувати. Бо там, бач, тільки один дурень Тягни-Гречка попався, а то все скавронскіє да фьодорови...
avatar
3
Але ж у нас на відповідних посадах,  від яких маємо розпочати ходу до  обнародування списків учасників трійок, сидять комуно-більшовики чи відверті українофоби. Та, на жаль, і суспільство за минулі роки новітньої неоімперської історії так і не пристало на варіянт  вже опробуваний у сусідів.Тобто відкрити списки, як у Балтії та інших.Ото хотілось би всіх тих "шістьорок" та "агентиків" зустріти хоча б в рядках анкет їхніх вербовщиків.Не кажучи вже про ту наволоч , що й мого діда відправила серед інших 9 травня 1938 на той світ.Хоча що там тішити себе дитячими забавками!? Поки не українство не скаже "Стоп!" комуністичній бацилі на наших теренах-нічого не очікуй.Так і наше покоління, пане Василю, відійде за все тієї ж системи, коли українське життя облаштовують або вчорашні, або тепер вже їхні діти.
avatar
4
Комунізму та комунякам - слугам гітлеро-нацистів за Пакт Молотова-Ріббентропа, за знищення української нації потрібен негайний Нюрнберг-2. Українці, єднаймося й переможемо!
avatar
5
А все тому, Борисе, що наші з тобою провідники на початку 90-х не наважились не тільки на люстрацію (бо й там були б їх прізвища?), але й на заміну старих комуняцьких кадрів зовсім новими людьми. І тут є вина Чорновола, якому Кравчук простягнув руку, а той у неї плюнув...
avatar
6
А кого насправді перепоховали у 1959 році на старому Руському кладовищі з братських шурфів по вул. Тихій і з під стін Єлецького монастиря під виглядом жертв фашистських окупантів досі не має відповіді?
avatar
7
Колись, як відійдуть "зіпсовані" покоління, котрі сьогодні правлять бал  у великій політиці разом з   монкуртизованою юрбою, що влаштовує вереск та скиглення на подіях совецьких,  має відкритися  картина суцільного жаху, яка, скоріш за все, нагадуватиме полишене Пол Потом у Кампучиї у 70-ті!? Ось тоді українці і порахують, що полишила пособі та страшна антилюдська влада на всіх напрямках.
avatar