реклама партнерів:
Головна › Новини › КРИМІНАЛ

СБУ довела до вироку чиновника митниці

Набув чинності вирок Чернігівського районного суду у кримінальній справі, порушеній за матеріалами УСБУ прокуратурою Чернігівської області стосовно 37-річного мешканця Чернігова, звинуваченого за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.
Працюючи на посаді заступника начальника відділу дізнання та провадження у справах про порушення митних правил Чернігівської митниці, службовець здійснював перевірку за фактом замаху на контрабанду психотропних речовин через митний кордон України. Під час проведення слідчих дій з його службового кабінету зникли речові докази (пакети з психотропною речовиною), які зберігались неналежним чином без дотримання відповідних норм законодавства.

У результаті такої злочинної недбалості, що призвела до втрати психотропної речовини, було заподіяно тяжкі наслідки охоронюваним державним інтересам – закрито кримінальну справу стосовно наркокур’єра, що не дало можливості притягнути останнього до кримінальної відповідальності.

Суд визнав працівника митниці винним і призначив йому покарання у вигляді 2 років позбавлення волі із встановленням 2-річного іспитового терміну, а також позбавлення права обіймати посади пов’язані з роботою у правоохоронних органах України.

Прес-група Управління СБ України
в Чернігівській області



Теги:наркотики, Чернігівська митниця, СБУ


Читайте також



Коментарі (0)
avatar